Λίστα (!) Αδωνη στο ΣΔΟΕ με 50 γιατρούς

Πενήντα φάκελοι με ονόματα γιατρών που υπερσυνταγογραφούν έχει προωθήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο ΣΔΟΕ, που βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα σε γιατρούς, φαρμακοποιούς, κλινικάρχες, διαγνωστικά κέντρα και γενικά όλους τους παρόχους υγείας να επιστρέψουν στον ΕΟΠΥΥ χρήματα τα οποία δεν θα έπρεπε να έχουν πάρει. Αυτά ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργο Πατούλη.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι συνεργάζεται με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανάσιου, ώστε να υπάρξει πρόβλεψη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα κατατεθεί στο προσεχές διάστημα στη Βουλή, για όλους όσοι έχουν συναλλαγές με τον ΕΟΠΥΥ και οι οποίοι θα θελήσουν να αξιοποιήσουν ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο, επιστρέφοντας στο μεγαλύτερο Ταμείο της χώρας χρήματα που δεν θα έπρεπε να… βρίσκονται στις τσέπες τους.

Οσον αφορά τους 50 γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Εχουν βρεθεί έξω από τις νόρμες των υπόλοιπων συνάδελφων τους με πολύ μεγάλη διαφορά. Για όσους προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία προχωράμε στην περαιτέρω διαδικασία».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα που αποκάλυψε η «δημοκρατία» με τον επίορκο γιατρό του ΚΑΤ, ο οποίος συνελήφθη με φακελάκι (αρχές Αυγούστου) και, μετά την υποχρεωτική αργία 15 ημερών, επέστρεψε κανονικά στο νοσοκομείο, καθώς δεν είχε συνέλθει το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο. Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε στο ΚΑΤ, η 1η ΥΠΕ πήρε το θέμα πάνω της και, ξεπερνώντας τη γραφειοκρατία, τον έθεσε σε αναστολή καθηκόντων επ’ αόριστον: «Θα είμαστε δίκαιοι αλλά αυστηροί και οι νόμοι θα εφαρμόζονται» ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα