Πείνα στη φοιτητική εστία της Πατησίων

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι φοιτητές που διαμένουν στη Φοιτητική Εστία Αθηνών, επί της οδού Πατησίων, καθώς, όπως αναφέρουν, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φαγητό και μάλιστα εν μέσω εξεταστικής περιόδου. «Σήμερα αρχίζει η εξεταστική και δεν ξέρουμε αν θα τρώμε» αναφέρουν στη «δημοκρατία» φοιτητές που φιλοξενούνται στο εννιαώροφο κτίριο, καθώς μετά την απόφαση του Δ.Σ. της Φοιτητικής Λέσχης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που υποχρεώνει τους σπουδαστές των Οικονομικών Τμημάτων να τρώνε στο εστιατόριο της ΑΣΟΕΕ, οι μερίδες που παρασκευάζονται στο εστιατόριο της εστίας μειώθηκαν δραματικά, με αποτέλεσμα περίπου οι μισοί ένοικοι να μένουν καθημερινά νηστικοί.

«Στο εστιατόριο του κτιρίου έτρωγαν περίπου 100 άτομα, οι περισσότεροι από την ΑΣΟΕΕ. Πλέον έχουμε χωριστεί σε δύο κατηγορίες. Στους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ, που πρέπει να παίρνουν το λεωφορείο για να πάνε στη λέσχη της σχολής τους για φαγητό -κάτι που μέσα στην εξεταστική και, ακόμα περισσότερο, τον χειμώνα δεν είναι πάντα εύκολο- και στους φοιτητές των υπόλοιπων τμημάτων (από ΤΕΙ Αθήνας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Νομική, Πάντειο), που τρώνε μόνο… όταν προλαβαίνουν. Τις περισσότερες φορές υπάρχει φαγητό μόνο για 25-30 άτομα, όσοι αργούν να κατέβουν στο εστιατόριο μένουν νηστικοί» λέει η φοιτήτρια στο τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθηνών Χριστίνα Ξανθοπούλου, κρατώντας το τάπερ με τη σαλάτα που ετοίμασε για μεσημεριανό.

«Παλιότερα είχαμε και επιλογή, από δύο φαγητά. Πλέον αρκετοί μαγειρεύουν στο δωμάτιό τους και όσοι έχουν τη δυνατότητα παραγγέλνουν σουβλάκια και πίτσες» αναφέρει ο Κώστας Ράππος, φοιτητής του τμήματος Ενεργειακής Τεχνολογίας. Οπως αναφέρουν εργαζόμενοι στην εστία της οδού Πατησίων, τους τελευταίους μήνες έχουν «συρρικνωθεί» και τα κονδύλια για τη συντήρηση του κτιρίου. «Η εστία χτίστηκε το 1969 και έχει ανακαινιστεί μόνο μία φορά, το 1995. Υπάρχουν προβλήματα με την αποχέτευση, τα υδραυλικά και τη θέρμανση. Εχουμε περίπου 200 καλοριφέρ, που υπολειτουργούν» λέει ο Νίκος Τσάτσος, τεχνικός με προϋπηρεσία 24 ετών στη φοιτητική εστία.

Γεράσιμος Κόντος

Φωτό: Χρήστος Ζήνας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα