Πιο φθηνά φοιτητικά ενοίκια

Από 5% έως 20% θα είναι μειωμένα τα ενοίκια των φοιτητικών διαμερισμάτων εφέτος σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με παράγοντες της κτηματαγοράς. Πέρα από την κρίση που, έτσι κι αλλιώς, έχει ρίξει το ύψος των μισθωμάτων, οι λόγοι της νέας μείωσης σχετίζονται με τον μικρότερο αριθμό όσων «ξενιτευτούν» για να σπουδάσουν λόγω των ισχνών οικογενειακών προϋπολογισμών, καθώς και με τον αυξημένο αριθμό των νέων φοιτητών που θα αναζητήσουν συγκάτοικο για να μοιράζονται τα έξοδα. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι υπάρχουν και περιοχές όπως η Ρόδος και η Κομοτηνή, όπου οι τιμές των φοιτητικών σπιτιών είναι υψηλότερες σε σχέση με άλλες πόλεις, μια και η ζήτηση είναι μεγάλη και η προσφορά μικρή.

Σε ό,τι αφορά την πρωτεύουσα, τη μεγαλύτερη υποχώρηση εμφανίζουν τα μισθώματα των διαμερισμάτων σε περιοχές του κέντρου, όπως Κυψέλη, Πατήσια κ.λπ., ενώ κοντά σε πανεπιστημιακές σχολές (Ζωγράφου, Γουδή, Ιλίσια, Αμπελόκηποι) η πτώση είναι ηπιότερη.

Γενικά στην Αθήνα, οι τιμές για τις γκαρσονιέρες κυμαίνονται στα 120-350 ευρώ, με το ανώτερο όριο να αφορούν σπίτια σε Κολωνάκι και ΜΕΤΣ, ενώ για τα δυάρια τα ενοίκια διαμορφώνονται στα 150-450 ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη τα ενοίκια για καινούργιες και μεγάλες γκαρσονιέρες στο κέντρο της πόλης αλλά και σε περιοχές που είναι κοντά στα πανεπιστήμια (Τούμπα, Τριανδρία) κυμαίνονται μεταξύ 340 και 400 ευρώ, ενώ για δυάρια -καινούργια- μεταξύ 410 και 500 ευρώ. Βεβαίως, υπάρχουν και φθηνότερα ενοίκια στη δυτική Θεσσαλονίκη. Στην Πάτρα καλές γκαρσονιέρες ενοικιάζονται στα 180-230 ευρώ, δυάρια στα 200-250 ευρώ και τριάρια στα 220-300 ευρώ.

Οι φοιτητές σε πόλεις όπως η Καστοριά, το Κιλκίς, η Κοζάνη και η Φλώρινα μπορούν να ενοικιάσουν σπίτι σε τιμές χαμηλότερες σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Για παράδειγμα, με 300 ευρώ μπορούν να βρουν τριάρι. Ωστόσο, έχουν επιπλέον έξοδα λόγω θέρμανσης, μια και ο χειμώνας εκεί είναι βαρύς και μεγαλύτερος.

Στη Λάρισα υπάρχουν πολυτελείς γκαρσονιέρες από 200 ευρώ, ενώ στα Ιωάννινα οι τιμές φτάνουν τα 280 ευρώ για γκαρσονιέρες και τα 400 ευρώ για δυάρια σε καινούργιες πολυκατοικίες.

Στην Ξάνθη, ένα διαμέρισμα 50τ.μ. νοικιάζεται από 220 έως 300 ευρώ, ανάλογα με την εγγύτητα στο κέντρο της πόλης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα