Βροντερό «όχι» από τη Ν.Δ. στα «όνειρα» του Μπουτάρη

Ενα βροντερό «όχι» είναι η απάντηση της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης στο ξαφνικό πολιτικό φλερτ του Γιάννη Μπουτάρη με το κυβερνών κόμμα. Οι εκπρόσωποί της δηλώνουν απόλυτα αντίθετοι στο άνοιγμα που κάνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προς το «γαλάζιο» στρατόπεδο, που πήρε δημόσια μορφή με τη δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης σε συνέντευξη που έδωσε στο κυριακάτικο φύλλο της «Μακεδονίας» ότι θα ήταν χαζός αν δεν ήθελε τη στήριξη της Ν.Δ. εν όψει των δημοτικών εκλογών.

Τριπλό «όχι» περιλαμβάνει η απάντηση της Ν.Δ. προς τον κ. Μπουτάρη. «Μια βόλτα στην πόλη αρκεί για να δώσουμε απάντηση. Και εκεί το ανύπαρκτο έργο του μιλά από μόνο του» τονίζει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Διοικούσας της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης Μηνάς Σαμαντζίδης. Επίσης προσθέτει με νόημα ότι, αν θα άλλαζε κάτι στην απόφαση που έλαβε η Ν.Δ. το 2010 να μη στηριχθεί ο Μπουτάρης, αυτό θα οφειλόταν στο ότι τα τρία χρόνια της δημαρχίας του έκανε έργο. «Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Το αντίθετο ακριβώς συνέβη, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουμε σήμερα στάση» τονίζει ο κ. Σαμαντζίδης.

Επίσης, όπως τονίζει ο κ. Σαμαντζίδης, ο κ. Μπουτάρης δεν πληροί τα πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά υποψηφίου που απαιτεί η ταυτότητα της Ν.Δ. για να τον στηρίξει, ενώ προσθέτει με νόημα ότι και η μη σταθερότητα στις απόψεις του είναι άλλος ένας αρνητικός λόγος για το «όχι» του κόμματος. «Τη μια κινείται και δηλώνει ότι είναι αριστερός, την άλλη δηλώνει φιλελεύθερος. Τη μια δηλώνει ότι είναι πασόκος, την άλλη ότι είναι προοδευτικός φιλελεύθερος. Και αυτό μέσα σε λίγες ημέρες. Ε, αυτό δεν δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του» σημειώνουν οι «γαλάζιοι» παράγοντες.

Είναι χαρακτηριστική και η δήλωση του βουλευτή Γιώργου Ορφανού στη «δημοκρατία»: «Η Ν.Δ. θα αποφασίσει στην ώρα της και η ίδια θα επιλέξει τον εκλεκτό της για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Και αυτό το πρόσωπο δεν θα είναι ο Γιάννης Μπουτάρης» σημειώνει ο έμπειρος βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης.

Τέλος, κάθετα αντίθετοι στο σενάριο στήριξης του Γιάννη Μπουτάρη είναι και οι καραμανλικοί της Θεσσαλονίκης, που υπενθυμίζουν την αρνητική στάση του στην υπόθεση της χωροθέτησης του αγάλματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τη στάση του στη δίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου αλλά και τις βολές που εκτοξεύει εσχάτως προς τον Κώστα Καραμανλή για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον πρώην πρωθυπουργό.

Νίκος Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα