«Μνημόσυνο» με φαντάσματα για το ΠΑΣΟΚ

Οταν ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν από 39 χρόνια ανακοίνωνε την ίδρυση του ΠΣΚ (γνωστό και ως… ΠΑΣΟΚ), ουδείς γνώριζε ότι τότε θα έμπαιναν οι βάσεις για τη σημερινή… σοσιαλιστική καταστροφή. Κι όμως, χρειάστηκαν περίπου τέσσερις δεκαετίες και πλήθος σκανδάλων, από τα οποία άλλα κουκουλώθηκαν εν μια νύκτι, έμειναν όμως στη μνήμη των πολλών, ενώ άλλων οι υπαίτιοι βρίσκονται πλέον ενώπιον της Δικαιοσύνης (βλ. Ακης Τσοχατζόπουλος), προκειμένου να φανούν ξεκάθαρα τα σημάδια της πολιτικής που ο «πατέρας» του κόμματος δίδαξε και εφήρμοσε. Για παράδειγμα, από την απαξίωση της έννοιας της αξιοκρατίας, με τα «πράσινα παιδιά» να εισρέουν κατά χιλιάδες σε δημόσιες υπηρεσίες, και τα ψεύτικα συνθήματα («έξω οι βάσεις του θανάτου» κ.ά.) που του έδωσαν την εξουσία -την πατέντα μάλιστα ακολούθησε πιστά και ο Γ. Παπανδρέου με το αλήστου μνήμης «λεφτά υπάρχουν»- μέχρι, φυσικά, το σκάνδαλο Κοσκωτά και τα «ροζ» Boeing 767!

Σήμερα, ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, πατώντας στο σαθρό αυτό οικοδόμημα, με το κόμμα να βρίσκεται απαξιωμένο σε μονοψήφια ποσοστά, επιχειρεί με αφορμή την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη να ανασυστήσει το φθαρμένο Κίνημα που έφερε την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση. Δίπλα του στη φιέστα, που παραπέμπει σε μνημόσυνο, θα έχει όλους εκείνους που έφτασαν τον τόπο στα Μνημόνια και τα χρέη, προκειμένου να (απο)δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό»! Γιώργος Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Βάσω Παπανδρέου, Τάσος Γιαννίτσης, Νίκος Χριστοδουλάκης, Βασίλης Ράπανος, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Πέτρος Ευθυμίου, Δημήτρης Ρέππας, Παρασκευάς Αυγερινός και πολλοί άλλοι θα βρεθούν μαζί για την ανασύσταση του «τελειωμένου» από τον λαό… Κινήματος, το οποίο, ελέω των συνθηκών, αναπνέει με μηχανική υποστήριξη.

Το «συμπόσιο» για τα 39 χρόνια από την ανακοίνωση του Ανδρέα Παπανδρέου της Ιδρυτικής Διακήρυξης Βασικών Αρχών και Στόχων ξεκινά σήμερα το πρωί (στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στον Ταύρο), για να υποδεχτεί σε μια αίθουσα όλους αυτούς που… μεγαλούργησαν στην ελληνική πολιτική σκηνή και επιθυμούν μάλιστα να αναλάβουν ρόλο σωτήρα. Κάτι το οποίο, πάντως, έχουν ήδη αναλάβει σαν… εργολαβία τα πρώην στελέχη του κόμματος, που δεν θα παραστούν, αφού έχουν επιλέξει διαφορετικούς δρόμους, όπως η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης, αλλά και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος θα εγκαινιάσει τα γραφεία του κόμματός του Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα. Εξαίρεση ο κύριος «μαζί τα φάγαμε» Θεόδωρος Πάγκαλος που, μετά τα μπάνια του στο Grand Resort Lagonissi, βρίσκεται στην Κίνα για… ομιλίες!

Αλέξανδρος Διαμάντης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα