Πόλεμος για τους «βλαχοδημάρχους»

Με τις… μαγκούρες πήραν οι «βλαχοδήμαρχοι» (κατά τη δήλωση του Αλέξη Tσίπρα) τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο η ΚΕΔΕ και ο πρόεδρός της Κ. Ασκούνης όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αλλά και μερικοί βουλευτές του κόμματός του. Αποτέλεσμα, να ξεκινήσει πόλεμος μεταξύ αυτοδιοικητικών και Κουμουνδούρου.

Ολα ξεκίνησαν με αφορμή όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του την Κυριακή. Σε μια αποστροφή του λόγου του ισχυρίστηκε ότι το κόμμα του (που συνεργάζεται αγαστά με κορυφαία «πράσινα» στελέχη τού χθες) δεν πρόκειται να στηρίξει «φθαρμένους βλαχοδημάρχους, που είχαν εκλεγεί με τη Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ»!

Πρώτος απάντησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος Κ. Ασκούνης, που κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ξαναδιαιρεί τους δημάρχους ανάλογα με ποια κόμματα τους είχαν υποστηρίξει στις εκλογές, «χρησιμοποιώντας όρους και αντιλήψεις που παραπέμπουν στον διχασμό των δεκαετιών του ’50 και του ’60» και ότι επιλέγει «την πλήρη υποταγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δημάρχων στο κόμμα και στο κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας προκλητικά κάθε έννοια αυτονομίας και αυτοτέλειας του θεσμού».

Απαντώντας στην ανακοίνωση του κ. Ασκούνη, το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ έριξε νέο λάδι στη φωτιά, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ «κομματικό βαστάζο» και «αυλάρχη των μνημονιακών κυβερνήσεων».

Στο θέμα παρενέβη και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος κάλεσε τον κ. Τσίπρα να αποσύρει τον χαρακτηρισμό «ο οποίος προσβάλλει τους πολίτες», προσθέτοντας:

«Δεν ξέρω ποιο πρότυπο δημάρχου έχει υπόψη του ο κ. Αλ. Τσίπρας. Οι χαρακτηρισμοί του, βγαλμένοι μέσα από διχαστικές αντιλήψεις, συνιστούν ύβρι στην ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αδυνατώντας να πετύχει συσπείρωση, προσπαθεί να προκαλέσει αντισυσπειρώσεις. Προσπαθεί να διασύρει, να πολώσει και να διχάσει βρίζοντας». Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς δήλωσε ότι προσωπικά δεν θα χρησιμοποιούσε τη λέξη «βλαχοδήμαρχοι» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποστηριχτούν μεμονωμένα δήμαρχοι που είχαν εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα