Εισβολή από ΣΔΟΕ στα ταμεία Καρατζαφέρη!

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, έπειτα μάλιστα από εισαγγελική παραγγελία, έχουν μπει τα ταμεία του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, μετά τις καταγγελίες του παραιτηθέντος διευθυντή του κομματικού Ιδρύματος «Ιων Δραγούμης» κ. Σαρατσιώτη για ατασθαλίες στο ίδρυμα.

Το θέμα έφτασε στη Βουλή έπειτα από σχετική ερώτηση της βουλευτού των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη, η οποία, επικαλούμενη δηλώσεις του κ. Σαρατσιώτη ότι οι εκταμιευθέντες πόροι του 2012 για το ίδρυμα, το οποίο δημιουργήθηκε από τον ΛΑΟΣ με σκοπό την παραγωγή μελετών και την επιμόρφωση, δεν πήγαν τελικά στο ίδρυμα, αλλά τους εισέπραξε ο ΛΑΟΣ, ζητούσε να μάθει αν έχει γίνει διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά του κόμματος του Γ. Καρατζαφέρη.

Απαντώντας στην ερώτηση της κυρίας Χρυσοβελώνη, ο κ. Μαυραγάνης διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο γνωστοποιεί ότι «το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας διενεργεί σχετική έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη».

Στην ίδια ερώτηση απάντηση απέστειλε στη Βουλή και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, γνωστοποιώντας ότι για το οικονομικό έτος 2012 ο ΛΑΟΣ έλαβε ετήσια τακτική χρηματοδότηση και χρηματοδότηση για οικονομικούς και ερευνητικούς σκοπούς ύψους 1.868.244,78 ευρώ.

Οι απαντήσεις των υπουργών στη Βουλή προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος απάντησε χωρίς όμως να δίνει σαφείς εξηγήσεις. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ περιορίστηκε να υποστηρίξει ότι «το Ιδρυμα “Ιων Δραγούμης” ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο, όπως, κατά περιόδους, τα Ιδρύματα των Κ. Καραμανλή, Α. Παπανδρέου, Κ. Σημίτη, Κ. Μητσοτάκη». Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, το «Ιων Δραγούμης» δημιουργήθηκε από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό όχι με στόχο την εξασφάλιση πόρων, αλλά την προαγωγή εθνικών θεμάτων και χρηματοδοτείται αποκλειστικά και μόνο από τον ΛΑΟΣ.

Καταλήγοντας μάλιστα ο κ. Καρατζαφέρης δεν διστάζει να αφήσει υπαινιγμούς για την οικονομική κατάσταση των ΑΝ.ΕΛ., αναφερόμενος σε νεόκοπα κόμματα τα οποία απευθύνθηκαν σε τράπεζες για δανεισμό πριν καν ξεκινήσει η κρατική χρηματοδότηση.

Γιώργος Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα