Καλημέρα, θλίψη, καλημέρα!

Σε μια αίθουσα που μετά βίας χωρούσε 100 ανθρώπους άνοιξε χθες η αυλαία της διήμερης θλιβερής παράστασης του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την 39η επέτειο από την ίδρυσή του. Στην εκδήλωση, που ξεκίνησε με την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου και θα κλείσει σήμερα πάλι με ομιλία του βουλιμικού για εξουσία αντιπροέδρου της κυβέρνησης, βρέθηκαν από κοινού όλα τα… φθαρμένα υλικά που έφεραν τη χώρα σε αυτήν τη δραματική κατάσταση. Κώστας Λαλιώτης, Βάσω Παπανδρέου, Δημήτρης Λιντζέρης, Αγγελος Τόλκας, Γιάννης Καψής, Γιώργος Καμίνης, Χρήστος Παπουτσής, Γιώργος Ανωμερίτης, Στέλιος Αγγελούδης και φυσικά η πλειονότητα των στελεχών που απαρτίζουν το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ αυτών, η Φώφη Γεννηματά, ο Γιάννης Μανιάτης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Συμεών Κεδίκογλου, ο Πάρις Κουκουλόπουλος κ.ά. «γιόρτασαν» με πανηγυρικό τρόπο την ημέρα όπου μπήκαν οι βάσεις για τη σημερινή… «σοσιαλιστική» καταστροφή! Να σημειωθεί, πάντως, ότι οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου θα δώσουν σήμερα το «παρών», απευθύνοντας μάλιστα και ομιλία.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μια προσπάθεια να επανασυσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ, που έχει πάντως… ξεχαστεί από τους πολίτες, δείχνοντας παράλληλα ότι ζει στον δικό του μικρόκοσμο, υποστήριξε ότι «ΠΑΣΟΚ ούτε υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ χάριν του εαυτού του». Προσέθεσε υποκριτικά, απαλείφοντας τον «πρότερο έντιμο βίο» του κόμματος, ότι «υπάρχει για τον τόπο, για την πατρίδα, για τις προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, υπάρχει στο όνομα των ιδεών του και φυσικά στο όνομα των ευθυνών που έχει αναλάβει διαχρονικά». Ενώ προανήγγειλε ότι σήμερα, στην επετειακή εκδήλωση, θα μιλήσει «στο όνομα της παράταξης για την προοπτική της και την προοπτική της χώρας» και σημείωσε ότι με τη μαζική παρουσία θα σταλεί το μήνυμα ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ». Σχετικά μάλιστα με τις παρεμβάσεις που θα προηγηθούν της δικής του, των Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου, ισχυρίστηκε ότι «σηματοδοτούν την ενότητα και τη συσπείρωση όλης της δημοκρατικής παράταξης, του κόμματός μας».

Αλέξανδρος Διαμάντης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα