Ετοιμος για λύσεις ο Σαμαράς!

«Οχι, δεν θα πάρω προσφορά για να αλλάξω την τηλεφωνική μου σύνδεση, σας ευχαριστώ». Ενα… απίστευτο τηλεφώνημα από εταιρία κινητής τηλεφωνίας δέχτηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής του στο Μαξίμου με τους πέντε παραγωγικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας. Η αναπάντεχη κλήση -συμβαίνουν και στον πρωθυπουργό αυτά- προκάλεσε το γέλιο στην ομήγυρη και ήταν μία από τις εύθυμες πινελιές μιας συζήτησης για… προβλήματα και διεκδικήσεις.

Κοινή ομολογία των φορέων της βόρειας Ελλάδας ήταν ότι για ακόμη μια φορά ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε ότι είναι ένας πρακτικός άνθρωπος, έτοιμος να δώσει λύσεις άμεσα, όπου αυτό είναι εφικτό.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, παρόντων των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Μακεδονίας Θράκης Στουρνάρα, Χατζηδάκη, Βρούτση και Καράογλου αντίστοιχα, των υφυπουργών Ανάπτυξης και Οικονομικών Μηταράκη και Μαυραγάνη και του συμβούλου του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη.

Μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόταν συνεχώς στους υπουργούς, ώστε να αναλάβουν δράση σε κάποια από τα αιτήματα των φορέων. Ενδεικτικό παράδειγμα της άμεσης αντίδρασης ήταν το θέμα που έφερε προς συζήτηση ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης για το αστυνομικό τμήμα της πλατείας Αριστοτέλους. Στο παράπονο Ζορπίδη ότι δεν είναι δυνατόν οι τουρίστες να βλέπουν στη γνωστότερη πλατεία της πόλης μαζεμένα περιπολικά και αστυνομικούς, ο πρωθυπουργός κάλεσε στο τηλέφωνο τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, ζητώντας του να δει τη μετεγκατάσταση. Στο ίδιο τηλεφώνημα του έθεσε και το θέμα επιχείρησης για το παραεμπόριο στη Θεσσαλονίκη. Ακόμα ένα τηλεφώνημα έγινε στον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, με αφορμή αίτημα του προέδρου του ΣΒΒΕ Θανάση Σαββάκη για ένα υγιέστερο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ μεταποίησης και αλυσίδων λιανεμπορίου.

Καυτό θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, για το οποίο ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε άμεση δράση, αλλά και η ρευστότητα.

«Ηταν πολύ θετικός, ενήμερος για όλα τα θέματα της βόρειας Ελλάδας και ιδιαίτερα πρακτικός» σημείωσε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Δημήτρης Λακασάς. Την εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός είναι άνθρωπος των άμεσων πράξεων σχημάτισε και ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ειδικά όταν απευθύνθηκε στον κ. Χατζηδάκη ώστε να προχωρήσει το θέμα των εγγυημένων επιταγών που ζητούν οι επιχειρήσεις.

Πάντως, όταν ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μπακατσέλος επανέφερε το περσινό θέμα της εναπόθεσης των βιομηχανικών αποβλήτων, στο οποίο είχε παρέμβει προσωπικά ο πρωθυπουργός, αλλά δεν είχε εξέλιξη από τότε, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε δυσαρεστημένος για την αδράνεια.

Μαρία Μαθιοπούλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα