«Φορτώνει» Καρυάτιδες τον Σκορπιό

Δυστυχώς για πολλούς μεγιστάνες -ή νεόπλουτους- αυτού του κόσμου η συγκέντρωση αμύθητου πλούτου, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν συνεπάγεται απαραιτήτως πνευματική καλλιέργεια και κατά συνέπεια ούτε λεπτότητα γούστου.

Το στερεότυπο αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει ενδεχομένως με κραυγαλέο τρόπο και ο «δικός μας» πια Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο Ρώσος μεγιστάνας που πριν από μερικούς μήνες αγόρασε τον Σκορπιό, το νησί του θρυλικού Αριστοτέλη Ωνάση και με το «καλημέρα» έδειξε τις προθέσεις του όσον αφορά ό,τι ο ίδιος θεωρεί καλαίσθητο.

Ο Ρώσος ολιγάρχης σε μια μάλλον αποτυχημένη προσπάθεια -όπως τουλάχιστον αναφέρουν σε σχόλιά τους οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης- επίδειξης πλούτου αποφάσισε να γεμίσει το ιστορικό νησί με… Καρυάτιδες! Παρά τις αγνές προθέσεις του Ριμπολόβλεφ, ο οποίος εμφανίζεται ως λάτρης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον κακόγουστο, πυροδοτώντας σειρά τέτοιων πικρόχολων σχολίων στο διαδίκτυο.

Την αποκάλυψη για την αισθητική του Ριμπολόβλεφ έκανε η δημοσιογράφος Βασιλική Σιούτη, η οποία ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter τη φωτογραφία με το σχόλιο «Η αποθέωση του κιτς ή αλλιώς η αισθητική του μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ που γέμισε τον Σκορπιό με… Καρυάτιδες!» Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα σχόλια των περισσότερων χρηστών του ίντερνετ που έσπευσαν να ειρωνευτούν το γούστο του Ρώσου, με κάποιους ωστόσο να κάνουν λόγο και για «προσβολή του κοινού αισθήματος».

Να σημειωθεί ότι μερικές ημέρες μετά την αγορά του νησιού ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος σε συνάντησή του με τον δήμαρχο Λευκάδας Κώστα Αρβανίτη είχε δεσμευτεί ότι θα σεβαστεί την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον του Σκορπιού. Τα λόγια μάλλον διαψεύδονται γρήγορα από τις πράξεις.

Αγγελος Σκορδάς

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα