Εβαλε… τη φανέλα του UCK!

Εγκληματικά επιπόλαιος, νοσταλγός της «Μεγάλης Αλβανίας» ή απλά έφηβος που δεν ξέρει τι του γίνεται; Ο,τι κι αν ισχύει, ο Εργκους Κάτσε είναι ασυγχώρητος. Ανέβασε στο προφίλ του στο facebook φωτογραφία με φανέλα του UCK και χειρονομία νίκης! Το έμβλημα της παραστρατιωτικής οργάνωσης των Αλβανών, που κατηγορείται για εθνοκάθαρση ορθόδοξων χριστιανών στο Κόσοβο, δεσπόζει με μαύρο χρώμα πάνω σε κόκκινο φόντο. Ο 20χρονος άσος του ΠΑΟΚ ποζάρει με σιγουριά μπροστά στον φακό. Εκείνη τη στιγμή προφανώς δεν ήξερε τι θα επακολουθούσε. Ισως και να μην ήξερε τι έκανε.

Η ανάρτηση στο προφίλ του προκάλεσε σάλο, έκανε τον γύρο του διαδικτύου και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Πώς ήταν δυνατόν ο Αλβανός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, που εργάζεται στην Ελλάδα, να προπαγανδίζει απροκάλυπτα την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», που φτάνει έως την Πρέβεζα; Πόσο περισσότερο όταν ο UCK, που την προωθεί και δρα κάτω από τον μανδύα του απελευθερωτικού στρατού, κατηγορείται για σφαγές ορθοδόξων και άλλων μειονοτικών ομάδων.

Η φωτογραφία συνοδευόταν και από πολιτικό μήνυμα: «Δεν υπάρχει Κόσοβο, ούτε Τσάμηδες ούτε Σκόπια (τα αναφέρει με το όνομα της Μακεδονίας). Υπάρχει μόνο η Αλβανία!». Ακολουθεί το σύνθημα: «Είμαστε ένα! Να ζήσει η ενωμένη Αλβανία!». Η πολιτική προπαγάνδα ήταν εμφανής και ο παίκτης του ΠΑΟΚ όχι μόνο την «προσυπέγραφε» με την αμαρτωλή φωτογραφία, αλλά καλούσε τους φίλους του να τη μοιραστούν με δικούς τους φίλους και να κάνουν like. Ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Μπροστά στη γενική κατακραυγή και αποδοκιμασία ο Κάτσε υπαναχώρησε. Κατέβασε το ντοκουμέντο της απρονοησίας από το προφίλ του και έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη: «Ενημερώνω τους φίλους μου ότι δεν είχα ιδέα τι σημαίνει η φωτό που ανέβασαν στο προφίλ μου άλλοι και φυσικά μόλις το έμαθα την έσβησα. Η φωτογραφία βγήκε σε σπίτι ενός φίλου που με φιλοξένησε και η μπλούζα δεν είναι καν δική μου! Συγγνώμη για όσους εκνευρίστηκαν, όσοι με ξέρουν ξέρουν και τι άνθρωπος είμαι» έγραψε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα, προφανώς σε σύγχυση, ανέβασε εκ νέου τη φωτογραφία, την κατέβασε και τη συνόδευσε με ένα νέο κείμενο. Αυτήν τη φορά έγραψε: «Οσοι είναι κοντά μου ξέρουν τι χαρακτήρας είμαι και μου φτάνει πως με πιστεύουν. Δεν με εκφράζει ο UCK… αλλιώς δεν θα την ανέβαζα… δεν περιμένω από κανέναν να με πιστέψει… μου φτάνει που με πιστεύουνε οι άνθρωποί μου… σέβομαι την Ελλάδα». Αργά το βράδυ και μετά τις πολλές αντιδράσεις που υπήρξαν για το θέμα, ο Εργκους Κάτσε έσβησε τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κράτησε αποστάσεις από το θέμα και θέλησε να το υποβαθμίσει, με την αίσθηση ότι ήταν μια «εφηβική ανοησία χωρίς νόημα». Οι συμπαίκτες του πάντως έσπευσαν να τον στηρίξουν, γιατί όπως λένε «δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πολιτική και τον UCK, απλά δεν το σκέφτηκε». Το ερώτημα που ζητάει απάντηση είναι πώς μπορεί ένας παίκτης-ίνδαλμα μιας μεγάλης ομάδας, όπως είναι ο ΠΑΟΚ, να εκθέτει τον εαυτό του και τον ιστορικό σύλλογο με τέτοια ελαφρότητα. Εκτός και αν συμβαίνει κάτι άλλο.

Γιώργος Μπούζος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα