Μια «Φουκουσίμα» στη Ζάκυνθο

Αντιμέτωποι με έναν κίνδυνο που απειλεί να επιφέρει ανυπολόγιστη καταστροφή στο νησί τους βρίσκονται οι κάτοικοι της Ζακύνθου. Αιτία; Το γεγονός ότι ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων στον Σκοπό έφτασε στα… όριά του, καθώς γέμισαν με σκουπίδια και τα δύο νέα κύτταρα που κατασκευάστηκαν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος πλέον για την εναπόθεση άλλων απορριμμάτων.

Ωμή περιγραφή της δύσκολης κατάστασης έκανε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας Ανδρέας Ξένος, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. «Θέλω να εκφράσω κραυγή αγωνίας για τα σκουπίδια. Τα δύο νέα κύτταρα που ανοίξαμε και για τα οποία μπήκαν πρόστιμα έχουν γεμίσει. Αν δεν λάβουμε μέτρα, θα οδηγηθούμε στη συνολική καταστροφή της Ζακύνθου. Οσοι νομίζουν ότι κινδυνολογούμε δεν έχουν παρά να πάνε να δούνε τι συμβαίνει στον Σκοπό» είπε ο κ. Ξένος. Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν αποκλείεται ο ΧΥΤΑ, όπως είναι, να πέσει μέσα στη θάλασσα στον κόλπο του Λαγανά και «αυτό όλοι γνωρίζουν ότι θα είναι η απόλυτη καταστροφή για το νησί».

Χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Ξένος: «Περάσαμε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, αφού ο όγκος των παραγόμενων απορριμμάτων ήταν μεγαλύτερος, λόγω και της αύξησης των τουριστών. Πραγματικά, εάν δεν είχαμε τα νέα απορριμματοφόρα και δεν φροντίζαμε να προσλάβουμε 10 άτομα με οκτάμηνες συμβάσεις, θα αντιμετωπίζαμε σοβαρά προβλήματα. Θεωρώ ότι η προσπάθειά μας για την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών έχει θετικό πρόσημο. Από κει και πέρα όμως είμαι υποχρεωμένος να παρουσιάσω την κατάσταση του ΧΥΤΑ ως έχει και να μην ωραιοποιήσω τα πράγματα. Ο κόσμος πρέπει να μαθαίνει την αλήθεια για να μη βρίσκεται προ εκπλήξεων».

Νίκος Δεμισιώτης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα