Επέμβαση κήλης σε 30 λεπτά!

Μια επαναστατική και αναίμακτη χειρουργική μέθοδο για την αποκατάσταση της «κήλης των αθλητών», που φέρει… ελληνική υπογραφή, παρουσιάστηκε πρόσφατα στο πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αθλητικού Τραύματος και κέρδισε τις εντυπώσεις από εκατοντάδες ξένους και Ελληνες επιστήμονες. Τη νέα χειρουργική τεχνική επινόησε και εφαρμόζει στη χώρα μας, το τελευταίο διάστημα, ο ορθοπεδικός χειρουργός και ειδικός στις αθλητικές κακώσεις δρ Σταύρος Αλευρογιάννης.

Στο συνέδριο που έγινε τον Αύγουστο στην Καλαμάτα συμμετείχαν εκατοντάδες ορθοπεδικοί, μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι επιστήμονες επικεφαλής ολυμπιακών ομάδων και επαγγελματικών ποδοσφαιρικών συλλόγων της Ευρώπης. «Η “κήλη των αθλητών” ή πόνος στη βουβωνική χώρα ή σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών είναι μια συχνή κάκωση στους αθλητές, ιδιαίτερα στους ποδοσφαιριστές» λέει ο δρ Αλευρογιάννης στη «δημοκρατία» και προσθέτει: «Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κήλη, αλλά τα συμπτώματα αυτής της αθλητικής κάκωσης μιμούνται τον πόνο που προκαλεί η βουβωνοκήλη. Αυτό συμβαίνει διότι οι κοιλιακοί μύες ή οι προσαγωγοί “τραβάνε” περισσότερο».

Η επέμβαση διαρκεί περίπου μισή ώρα και ο ασθενής επιστρέφει αμέσως στο σπίτι του, χωρίς επιπλοκές, χωρίς καν πατερίτσες και δίχως να χρειαστεί να αφαιρεθούν ράμματα, καθώς δεν τοποθετείται μεταλλικό πλέγμα ή άλλο ξένο σώμα στην κοιλιακή χώρα! Εως σήμερα η μέθοδος έχει εφαρμοστεί σε 18 αθλητές.

Οπως περιγράφει ο δρ Αλευρογιάννης, το χειρουργείο πραγματοποιείται με γενική νάρκωση και ο ασθενής τοποθετείται στο χειρουργικό τραπέζι σε ειδική θέση (στάση βατράχου). Ο γιατρός βάζει το αρθροσκόπιο (ειδικό εργαλείο με μικροκάμερα) στη βουβωνική περιοχή μέσα από μια τομή ενός εκατοστού, πάνω από τον προσαγωγό μυ. Μέσα από την οθόνη που έχει δίπλα του βλέπει την εικόνα που στέλνει η μικροκάμερα και εντοπίζει τη βλάβη. Τότε ανοίγει δεύτερη οπή ενός εκατοστού απέναντι από το αρθροσκόπιο και μπαίνει το ειδικό εργαλείο για να διορθώσει το πρόβλημα. «Ουσιαστικά διατείνω τους τένοντες των μυών των προσαγωγών ή των κοιλιακών ώστε να μην “τραβάνε” και προκαλούν πόνο» εξηγεί ο γιατρός. Το κόστος της επέμβασης ξεκινά από 3.500 ευρώ και καλύπτεται από τα ταμεία.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα