Ρουκέτα ΔΝΤ: Η Αθήνα θα χρειαστεί 47 δισ. ευρώ από το 2015 έως το 2020!

Νέα «βόμβα» ρίχνει το ΔΝΤ σε σχέση με το μεικτό χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει στη χώρα μας την περίοδο μεταξύ 2015-2020, καθώς το Ταμείο υπολογίζει ότι θα φτάσει περίπου τα 47 δισ. ευρώ. Την είδηση μετέφερε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με βάση πηγές από το ΔΝΤ, τις οποίες δεν κατονόμασε. Οπως αναφέρεται συγκεκριμένα στο δημοσίευμα, η μεικτή ανάγκη συνολικού ύψους 46,8 δισ. ευρώ, η οποία περιλαμβάνει το έλλειμμα και την ανάγκη κάλυψης των ελληνικών ομολόγων και δανείων, δεν πρέπει να συγχέεται με την ανάγκη για πιθανή επιπλέον χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Για το 2015 το ΔΝΤ υπολογίζει τις μεικτές χρηματοδοτικές ανάγκες σε ύψος 14,4 δισ. ευρώ, με καθαρό κενό 6,5 δισ. ευρώ, το οποίο ως τώρα δεν έχει καλυφθεί, ενώ οι ανάγκες 8,3 δισ. ευρώ για το 2016 έχουν καλυφθεί πλήρως με αμοιβαία χρηματοδότηση. Το δημοσίευμα δικαιώνει εν πολλοίς τον εκπρόσωπο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Κάρστεν Σνάιντερ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι, εκτός από τα περίπου 11 δισ. ευρώ του χρηματοδοτικού κενού ως το 2015, θα πρέπει να βρεθούν 77 δισ. ευρώ για το διάστημα 2015-2020.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα