Ελληνικά μέσω skype για Τούρκους

Την ώρα που οι Ελληνες πολίτες… εντρυφούν στα τουρκικά σίριαλ, εκατοντάδες νέοι κάτοικοι της γειτονικής χώρας συρρέουν στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της χώρας μας στην Κωνσταντινούπολη και ζητούν να παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικών μέσω skype.

Σύμφωνα με τον πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Βίκτωρα Μαλιγκούδη, η ζήτηση για εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από νεαρούς Τούρκους είναι τόσο μεγάλη ώστε το προξενείο «υποχρεώθηκε» φέτος να συνεργαστεί με δύο ιδιωτικά φροντιστήρια, προκειμένου να προσφέρει στους ενδιαφερομένους τη δυνατότητα να κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως, μέσω skype!

«Οι Τούρκοι που θέλουν μάθουν ελληνικά είναι κυρίως νέοι, υψηλού μορφωτικού επιπέδου, φοιτητές ή απόφοιτοι πανεπιστημίων, ενώ υπάρχει και ένα 5% που έχει κάνει μεικτό γάμο και θέλει να μάθει τη γλώσσα του συζύγου του. Προέρχονται συνήθως από τη μέση αστική τάξη και γνωρίζουν τουλάχιστον μια δυο ξένες γλώσσες, ενώ η αναλογία γυναικών και ανδρών είναι 55% προς 45%» λέει ο κ. Μαλιγκούδης. Τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο ξεκίνησαν το 2008 και πραγματοποιούνται καθημερινά, σε πρωινές και βραδινές ώρες, χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Το Σισμανόγλειο λειτουργεί κάθε χρόνο στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 στα τμήματά του φοίτησαν 605 σπουδαστές, ενώ οι εγγραφές για τη φετινή χρονιά έχουν ήδη ξεκινήσει. Πέρυσι τον Σεπτέμβριο είχαμε 370 νέες αιτήσεις εγγραφής και δεχτήκαμε μόνο 80 άτομα. Επομένως, για να ανταποκριθούμε στην υψηλή ζήτηση αποφασίσαμε να στείλουμε τους αρχάριους σε δύο φροντιστήρια που διαθέτουν παραρτήματα στην ευρωπαϊκή αλλά και την ασιατική πλευρά της πόλης. Οσοι μένουν εκτός Κωνσταντινούπολης, θα παρακολουθούν μαθήματα μέσω skype» αναφέρει ο κ. Μαλιγκούδης.

Στο Σισμανόγλειο λειτουργούν συνολικά 18 τμήματα ελληνικής γλώσσας, με 10-15 σπουδαστές το καθένα, αλλά και τμήματα βελτίωσης της κατανόησης και παραγωγής προφορικού λόγου, ανάγνωσης λογοτεχνίας (μυθιστόρημα, ποίηση, θεατρικά κείμενα κ.λπ.) και προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα