78η ΔΕΘ: Η πιο μεγάλη μέρα!

Με σημαία τον «εθνικό στόχο» επίτευξης του πλεονάσματος που θα ανάψει πράσινο φως στις διορθωτικές κινήσεις σε ειδικές ομάδες, μιλά σήμερα στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα κάνει απολογισμό του ενός χρόνου στην κυβέρνηση, μιλώντας με στοιχεία και με στόχο να αναδείξει τη διαφορά από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Εκείνο που αναζητείται είναι το μείγμα της φρασεολογίας που θα χρησιμοποιήσει, από τη μια για να ικανοποιήσει το κεντροδεξιό ακροατήριο και από την άλλη για να μην προκαλέσει πρόβλημα στη δικομματική κυβέρνηση.

Στόχος του κ. Σαμαρά είναι να αποδείξει ότι σήμερα η Ελλάδα είναι ο μοναδικός παράγοντας σταθερότητας σε μια περιοχή που σπαράσσεται από ταραχές και συγκρούσεις, και στο πλαίσιο αυτό θα εντάξει, όπως όλα δείχνουν, και την τοποθέτησή του σχετικά με την απαίτηση της τρόικας για «ξαφνικό θάνατο» στην αμυντική βιομηχανία της χώρας, βάζοντας τις δικές του «κόκκινες γραμμές».

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί μόνο σε στοχευμένες παρεμβάσεις υπέρ των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού (διεύρυνση κριτηρίων για το επίδομα πετρελαίου, ιατροφαρμακευτική κάλυψη στους ανέργους, διατήρηση κεκτημένων για τους ενστόλους, άρση αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους από το πρωτογενές πλεόνασμα), χωρίς να δώσει την αίσθηση του «λεφτά υπάρχουν», όπως έκανε ο Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Σαμαράς θα εγκαινιάσει στις 10 το πρωί τη ΔΕΘ και θα μιλήσει στην αίθουσα «Corona», ενώ -όπως γράψαμε και χθες- στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε περίπτερα της ΔΕΘ και ακολούθως (12.45) θα προεδρεύσει σε σύσκεψή που θα γίνει στο ΥΜΑΘ και στην οποία θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού, του Φαρμακευτικού, του Δικηγορικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, καθώς και τριών επιμελητηρίων της πόλης.

Πριν από την έλευση του πρωθυπουργού, πάντως, έφτασαν χθες στη Θεσσαλονίκη ουκ ολίγοι υπουργοί της κυβέρνησης. Εκεί ήταν ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος επισκέφτηκε το μεσημέρι τα γραφεία του ΟΛΘ, σε μια συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Στέλιος Αγγελούδης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Κυβερνητικό κλιμάκιο, στο οποίο συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρος Καράογλου, καθώς ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλος, επισκέφτηκε το μεσημέρι τα έργα που γίνονται στον κόμβο Κ16 στη Λαχαναγορά. Οπως τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ξενάγησε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, η λειτουργία του κόμβου θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των ατυχημάτων κατά 37%, των ρύπων κατά 60%, αλλά και των χρόνων μετακίνησης των ταξιδιωτών κατά 8 με 10 λεπτά.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης που επισκέφτηκε τον οικισμό στο Πλατύ Ημαθίας, όπου παρέδωσε 80 εργατικές κατοικίες στους δικαιούχους τους.

Νίκος Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα