«Μάχη για τον πολίτη και την επιβίωσή μας»

Ανάβοντας πυρσούς και φωνάζοντας συνθήματα, εκατοντάδες ένστολοι βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στην πορεία των εργαζόμενων στα Σώματα Ασφαλείας.

Αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες από όλη τη χώρα έδωσαν βροντερό «παρών» στη διαδήλωση που διοργάνωσαν στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης.

Στο πλευρό τους βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που τάχτηκε κατά των περικοπών στις αποδοχές των ενστόλων, αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Η συγκέντρωσή τους στον Λευκό Πύργο, το μνημείο σύμβολο της Θεσσαλονίκης, είχε ξεχωριστό χρώμα και παλμό. «Αγωνιζόμαστε για την ασφάλεια του πολίτη και για την επιβίωσή μας» ήταν το βασικό αίτημα της συγκέντρωσης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έκαναν λόγο για οικονομικό μαρασμό των ενστόλων από τις περικοπές στους μισθούς, που αγγίζουν το 40%. Οι ίδιοι αναφέρθηκαν στις αυτοκτονίες και στα κρούσματα διαφθοράς που αυξάνονται διαρκώς, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης, της στενότητας και τους κουτσουρέματος των μισθών. Το «ψαλίδι» όμως δεν αφορά μόνο τους μισθούς, όπως λένε, αλλά και τα κονδύλια για την ασφάλεια, κάτι που έχει αντίκτυπο στην κοινωνία. Ενδεικτικά ανέφεραν ότι το 40% του στόλου της ΕΛ.ΑΣ. είναι ακινητοποιημένο.

Οι αστυνομικοί εκφράζουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης να χρησιμοποιηθούν οι ένστολοι ως κυματοθραύστες της οργής που υπάρχει στην κοινωνία για τα μέτρα, και τόνισαν ότι θα βρίσκονται και σήμερα στους δρόμους μαζί με τους πολίτες που διαδηλώνουν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα