Με ανα(ν)τροπή στη Βραζιλία

Στην τελική ευθεία για την αυριανή κρίσιμη εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Λετονία (όπως είναι, άλλωστε, και οι δύο τελευταίες -επίσης εντός- με Σλοβακία και Λίχτενσταϊν τον Οκτώβριο), βρίσκονται από χθες οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής.

Η αγχωτική νίκη με 1-0 στο Λίχτενσταϊν -που συνοδεύτηκε από την ήττα-δώρο της Βοσνίας από τη Σλοβακία με το ίδιο σκορ και έφερε την Ελλάδα στην πρώτη θέση του ομίλου μαζί με τη Βοσνία με 16 βαθμούς υστερώντας ωστόσο στην ισοβαθμία λόγω της διαφοράς των γκολ- αναζωπύρωσε τις ελπίδες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και της απευθείας πρόκρισης στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, δικαιώνοντας τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος υποστήριζε ότι, εφόσον οι διεθνείς φύγουν νικητές από όλα τα παιχνίδια, οι Βόσνιοι δεν θα αντέξουν την πίεση της κορυφής.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάζεται και αύριο τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να παραμείνει ζωντανό στη μάχη της πρωτιάς, ελπίζοντας σε άλλο ένα στραβοπάτημα των Βόσνιων κόντρα στη Σλοβακία, αυτήν τη φορά στη Ζίλινα ή και στα δύο τελευταία παιχνίδια τους με Λίχτενσταϊν και Λιθουανία.

Η μεγάλη διαφορά τερμάτων (23-4 η Βοσνία, 8-4 η Ελλάδα) δίνει, πάντως, πλεονέκτημα στους Βόσνιους σε περίπτωση που παραμείνει η ισοβαθμία μέχρι το τέλος. Αυτό σημαίνει ότι για να βρεθεί η Ελλάδα στη Βραζιλία χωρίς μπαράζ, πρέπει να νικήσει και στα τρία ματς και να αφήσει βαθμούς η Βοσνία.

Οι διεθνείς περιμένουν αύριο τη στήριξη των φιλάθλων, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, καθώς θα αποτελέσει ακόμη ένα όπλο γι’ αυτούς. Ο Φερνάντο Σάντος δεν αντιμετωπίζει πλέον κανένα πρόβλημα, πέραν της απουσίας του Χολέμπας, ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στον αγώνα της Παρασκευής (τη θέση του θα πάρει ο Τζαβέλλας) και ετοιμάζεται να επαναφέρει στην εντεκάδα τους Σαμαρά και Σαλπιγγίδη, αντί των Κονέ και Χριστοδουλόπουλου.

Πάντως, ο Πορτογάλος ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του να αφυπνιστούν, καθώς με την απόδοσή τους έχασαν το πρώτο ημίχρονο στο Λίχτενσταϊν, λόγος για τον οποίο μπήκε άλλωστε σε έξαλλη κατάσταση στα αποδυτήρια, μετά το πρώτο 45λεπτο. «Δείχνετε ότι δεν θέλετε να πάτε στο Μουντιάλ. Δεν είναι ομάδα αυτό. Βγείτε έξω και κερδίστε» είπε στους διεθνείς και έφυγε χτυπώντας με δύναμη την πόρτα! Ο εκνευρισμός του Σάντος παρέμενε και τον οδήγησε μετά τη λήξη στη δήλωση: «Νιώθω ντροπή»!

Πάντως, οι διεθνείς προχωράνε με πιο μεγάλο όπλο το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ τους. «Πάνω από όλα η ομάδα. Είναι υποχρέωσή μας να πάμε στο Μουντιάλ» δήλωσε ο Κώστας Μήτρογλου, που με το δικό του γκολ ήρθε η λύτρωση (72΄) και κατακτήθηκε το τρίποντο στο Βαντούζ. Οι Κατσουράνης (67΄) και Νίνης (74΄) είχαν από ένα δοκάρι στο καλό δεύτερο ημίχρονο.

Λίχτενσταϊν (Ρενέ Πάουριτς): Γέλε, Ερί, Κιντάνς, Στόκλασα, Νίκολας Χάσλερ, Ντέιβιντ Χάσλερ, Φρικ (27΄ λ. τρ. Α. Κίρστεν), Μπούργκμαγερ, Κρίστεν (92΄ Γκούμπσερ), Βίζερ (85΄ Γιλντίζ), Ποβλερίνο.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Ταχτσίδης (66΄ Καραγκούνης), Κονέ (46΄ Νίνης), Χριστοδουλόπουλος (83΄ Παπαδόπουλος), Μήτρογλου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα