Μια από τα ίδια για Σκοπιανό!

Τη δυσκολία της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα για την επίλυση του ονόματος των Σκοπίων αναγνώρισε χθες, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο προσωπικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς, τονίζοντας παράλληλα ότι οι δύο πλευρές αρνούνται να κατανοήσουν η μία τις θέσεις της άλλης. Ωστόσο, ο κ. Νίμιτς -δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τις προθέσεις των ξένων δυνάμεων- ξέχασε να αναφέρει ότι η ελληνική πλευρά εδώ και χρόνια έχει διανύσει τον δικό της δρόμο σε αυτή τη διαπραγμάτευση, σε αντίθεση με την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων, η οποία όχι μόνο δεν έχει κάνει την παραμικρή υποχώρηση, αλλά συνεχίζει να προκαλεί με τις εθνικιστικές της κορόνες!

Ειδικότερα, εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο ο κ. Νίμιτς, ο οποίος παρατήρησε ότι ο υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε με σαφήνεια τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης επί του ζητήματος της ονομασίας, αλλά και επί της τελευταίας πρότασης που είχε υποβάλει στους διαπραγματευτές των δύο πλευρών τον περασμένο Απρίλιο. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν διατυπώθηκε γραπτώς η απάντηση του κ. Βενιζέλου, ο κ. Νίμιτς τόνισε ότι υπήρξε προφορική τοποθέτηση από την πλευρά του Ελληνα υπουργού, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, ήταν σαφέστατη.

Κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε ότι σε κατάλληλο χρόνο και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα μπορούσε να υπάρξει συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι τέτοιου είδους συνάντηση δεν εντάσσεται στην αποστολή του, καθώς και ότι, από την προσωπική του εμπειρία, γνωρίζει πως οι δύο πρωθυπουργοί χειρίζονται το θέμα με διαφορετικό τρόπο. Σε κάθε περίπτωση, οι πρόσφατες επιστολές των δύο πρωθυπουργών, τόνισε ο κ. Νίμιτς, ομιλούν από μόνες τους και δεν χρειάζονται οιονδήποτε σχολιασμό.

Κληθείς, τέλος, να «αποκαλύψει» περισσότερα για το πλαίσιο των συνομιλιών του με τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Νίμιτς απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ενώ σήμερα θα βρίσκεται στα Σκόπια συνεχίζοντας τις επαφές του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα