Γλυκοκοιτάει (και) την ΑΓΝΟ ο Ιβάν Σαββίδης!

Στο κατώφλι της ΑΓΝΟ βρίσκεται ο Ιβάν Σαββίδης, σύμφωνα με τους εργαζομένους της πολύπαθης γαλακτοβιομηχανίας, που, αν και κρατά ανοιχτές τις πόρτες της, δεν έχει παραγωγή από τις 27 Μαΐου, υπό τον φόβο κατασχέσεων. Ο ομογενής επιχειρηματίας, όπως σημειώνει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων της ΑΓΝΟ Γιώργος Κουσαξίδης, επισκέφθηκε το εργοστάσιο της εταιρίας στα μέσα Αυγούστου, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων ο Θοδωρής Ζαγοράκης, σύμβουλος του ομίλου επιχειρήσεων Σαββίδη, και ξεναγήθηκε για λίγο στις εγκαταστάσεις από τον οικονομικό διευθυντή της Κολιός -ιδιοκτήτριας της ΑΓΝΟ- Θέμη Κωστόπουλο. Πριν από λίγες ημέρες δε σε συνάντηση του Σωματείου των Εργαζομένων της ΑΓΝΟ με τον ΟΜΕΔ (Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας) και στελέχη της εταιρίας, όπου συζητήθηκε η προοπτική επιχειρησιακής σύμβασης, νομικός εκπρόσωπος της γαλακτοβιομηχανίας ανέφερε στους εργαζομένους ότι δεν τίθεται πλέον θέμα στρατηγικού επενδυτή, αλλά αγοραστή, ρίχνοντας στο τραπέζι το όνομα του Ιβάν Σαββίδη. Το όνομα του ομογενούς επιχειρηματία είχε ακουστεί και την άνοιξη, εν μέσω των αναταράξεων που βίωνε για ακόμη μία φορά η ΑΓΝΟ.

«Ο Ιβάν Σαββίδης ήρθε στο εργοστάσιο με τους συνεργάτες του, του έγινε μια σύντομη ξενάγηση και πριν από μερικές ημέρες το όνομά του ακούστηκε και πάλι, αυτή τη φορά από την πλευρά της εταιρίας» σημειώνει ο κ. Κουσαξίδης, σπεύδοντας να τονίσει: «Αν δεν δούμε συγκεκριμένα πράγματα, δεν πιστεύουμε. Πολλές φορές μάς έταξαν και δεν έγινε τίποτα».

Οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ πηγαίνουν καθημερινά στη δουλειά τους, χτυπούν την κάρτα τους, συμπληρώνουν το οκτάωρό τους, αλλά δεν τους δίνεται παραγωγικό αντικείμενο. «Οι μηχανές είναι κλειστές» σημειώνει ο πρόεδρος του Σωματείου. Περί τα 197 άτομα, από ένα σύνολο 320, έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις, όμως η επιχείρηση, σύμφωνα με τον κ. Κουσαξίδη, δεν έχει κάνει καμία επαφή με τους τεχνικούς, που αποτελούν την «ψυχή» της εταιρίας, και χωρίς τη συναίνεση αυτών η επαναλειτουργία της γαλακτοβιομηχανίας είναι αδύνατη. Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, γίνεται μια προσέγγιση για επιχειρησιακή σύμβαση, αφού φαίνεται ότι οι ατομικές συμβάσεις δεν βγαίνουν.

Μαρία Μαθιοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα