Πιστεύω στους παίκτες μας

Με οδηγό την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο στο Λίχτενσταϊν, που βοήθησε την Εθνική να φύγει νικήτρια από το Βαντούζ, θέλει ο Φερνάντο Σάντος να μπουν από το πρώτο λεπτό απόψε οι διεθνείς στη νέα «μάχη» στο Καραϊσκάκη κόντρα στη Λετονία (21.45, MEGA, OTE SPORT 1) και να πάρουν ακόμη ένα «τρίποντο», για να παραμείνουν «ζωντανοί» στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στα προκριματικά του Μουντιάλ. Ο Πορτογάλος ελπίζει σε εμφάνιση αντίστοιχη με εκείνη του δευτέρου 45λέπτου την Παρασκευή. «Αποδείξαμε ότι αυτό που κάναμε στο δεύτερο μέρος μπορούμε να το ξανακάνουμε. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε τη νίκη» είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής και, απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη αλλαγή στην τακτική, σχολίασε: «Η Ελλάδα είναι μεγάλη ομάδα και οι μεγάλες ομάδες δεν αλλάζουν τακτική λόγω αντιπάλου».

Ο Σάντος θεωρεί ότι «δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Η Λετονία έχει αλλάξει προπονητή, όμως ξέρουμε τον αντίπαλο και τι πρέπει να κάνουμε» και δεν έκρυψε τις σκέψεις του: «Αν δεν μπούμε δυνατά, κάτι θα πάει στραβά. Καλύτερο παράδειγμα από το τελευταίο παιχνίδι δεν μπορεί να υπάρξει. Πιστεύω πολύ στους παίκτες μας, γι’ αυτό και ήμουν έκπληκτος με την εικόνα του πρώτου μέρους στο Λίχτενσταϊν».

Υπολογίζοντας τη βαθμολογία του ομίλου, τόνισε: «Αύριο (σ.σ.: σήμερα) θα ξέρουμε την κατάσταση για να δούμε τι θα κάνουμε. Σε εμάς επαφίεται να κερδίσουμε τα δικά μας παιχνίδια και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Παίζουμε με τους Λετονούς και εκεί πρέπει να συγκεντρωθούμε». Η παρουσία των φιλάθλων είναι για τον ίδιο καθοριστική: «Περιμένουμε ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο, για να μας δώσει ώθηση».

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, υπολογίζει για τη θέση του τιμωρημένου Χολέμπας τον Τζαβέλλα, ενώ θα ξεκινήσει τους Σαλπιγγίδη και Σαμαρά, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους (ο δεύτερος ξεπέρασε και τον τραυματισμό) αντί των Χριστοδουλόπουλου και Κονέ. Πρόθεσή του είναι να ξεκινήσει και τον Νίνη στη θέση του Ταχτσίδη. Πιθανή ενδεκάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Νίνης (Καραγκούνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου. Στη χτεσινή προπόνηση πάντως δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του και το πρόγραμμα ήταν μικρό (μόλις 45 λεπτά).

Κάθετος στην κριτική που δέχτηκαν οι διεθνείς ύστερα από την εμφάνισή τους στο Λίχτενσταϊν παρουσιάστηκε ο Κώστας Χαλκιάς: «Η Εθνική έχει ανεβάσει τον πήχη. Πιστεύω ότι θα βρεθεί σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση και δεν πρέπει να μας προβληματίζει η εικόνα της» δήλωσε.

Τη διαδρομή της στον 7ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κάτω των 21 ξεκινάει σήμερα η Εθνική Ελπίδων κόντρα στη Μάλτα στο Περιστέρι (18.30, OTE SPORT 1). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει τη νίκη κόντρα στην ασθενέστερη ομάδα του ομίλου για να δώσει, χωρίς απώλεια βαθμών, στις 11 Οκτωβρίου τον κρίσιμο εκτός έδρας αγώνα με την Τουρκία. Φιλικό εκτός έδρας αγώνα δίνει σήμερα και η Εθνική Νέων με τη Γερμανία (19.30, EUROSPORT 1).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα