Μπαράζ 11.326 προσλήψεων

Με μπαράζ 11.326 προσλήψεων συμβασιούχων απαντά η κυβέρνηση στο κύμα της ανεργίας. Συγκεκριμένα, από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 8.826 ανέργων, αποφοίτων δημοτικού και γυμνασίου, σε 321 δήμους όλης της χώρας. Παράλληλα, στα σκαριά είναι και οι προσλήψεις 2.500 ανέργων ως εποχικών υπαλλήλων σε δήμους, παιδικούς σταθμούς, ΔΕΗ, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και νοσοκομεία, ενώ, μόλις κλείσει αυτός ο κύκλος, έρχονται κι άλλες 36.200 προσλήψεις ανέργων διάφορων ειδικοτήτων, όπως πληροφορικής, οικονομολόγους, λογιστές, κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, νοσηλευτές κ.ά.

Για τις 8.826 προσλήψεις που θα γίνουν μέσω του ΟΑΕΔ στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι οι προσλήψεις θα αρχίσουν από τις 22 Οκτωβρίου και οι άνεργοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.oaed.gr και στα ΚΕΠ, εάν ο υποψήφιος για τη θέση δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Για την επιλογή του προσωπικού θα εκτιμηθούν η διάρκεια ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα -ατομικό ή οικογενειακό-, η ηλικία των ανέργων, αλλά και η οικογενειακή κατάσταση. «Πρωταθλητές» στις προσλήψεις θα είναι οι Δήμοι Αθηναίων με 167 θέσεις, Πειραιά με 130, Θεσσαλονίκης με 289, Λέσβου με 106, Πατρέων με 243 κ.λπ. Οι προσληφθέντες θα αμείβονται καθαρά τον μήνα με 490 ευρώ, ενώ όσοι είναι κάτω από 25 με το ποσό των 427 ευρώ καθαρά.

Τέλος, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την πρόσληψη 2.500 ανέργων σε ειδικότητες όπως είναι οι βρεφονηπιοκόμοι, χειριστές μηχανημάτων, γεωπόνοι, κτηνίατροι, διοικητικοί, αρχαιολόγοι, μηχανικοί, συντηρητές, οδηγοί, τεχνίτες, καθαριστές, εργάτες κ.ά.

Μεταξύ άλλων, έχουν προκηρυχθεί:

– 326 θέσεις στο Βρεφοκομείο Αθηνών (αιτήσεις έως και 18 Σεπτεμβρίου).

– 300 θέσεις στη ΔΕΗ.

– 48 προσλήψεις στο λιγνιτικό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας – ΔΕΗ. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 18 Σεπτεμβρίου.

– 11 προσλήψεις στη ΔΕΗ ΑΗΣ Χανίων. Σήμερα λήγει η προθεσμία

– 114 συμβάσεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης στο εργοστάσιο της Ορεστιάδας (αιτήσεις έως 13 Σεπτεμβρίου).

– 33 καθηγητές Μουσικής στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 16 Σεπτεμβρίου.

– 60 εποχικοί στον Δήμο Πυλαίας στον Χορτιάτη, 8μηνης διάρκειας. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 16 Σεπτεμβρίου.

– 40 θέσεις στον Σύνδεσμο ΟΤΑ, νομού Θεσσαλονίκης.

– 18 εργάτες και οδηγοί στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών.

– 955 θέσεις μηχανικών, διοικητικών και εργατών στην ΚΘ’ ΕΠΚΑ Φλώρινας.

– 13 μηχανικοί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 12 Σεπτεμβρίου.

– 3 θέσεις στους παιδικούς σταθμούς Λέρου.

– 36 εποχικοί στον Δήμο Καλαμαριάς. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 19 Σεπτεμβρίου.

– 46 οδηγοί και εργάτες στον Δήμο Κηφισιάς.

– 6 θέσεις στο Σπήλαιο Περάματος των Ιωαννίνων. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 13 Σεπτεμβρίου.

– 6 προσλήψεις στο Κέντρο Δοκιμών Ερευνών και Προτύπων της ΔΕΗ στην Κάντζα. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 13 Σεπτεμβρίου.

– Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί προκήρυξη από το υπουργείο Ανάπτυξης για 125 θέσεις του υπουργείου και σε 48 περιφέρειες.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα