Νοσοκομεία χάρη στο φιλότιμο

Την ώρα που η κατάσταση στον χώρο της Υγείας είναι εκρηκτική, με γιατρούς και εργαζομένους να βρίσκονται «στα κάγκελα», η «Task Force» συνεχίζει, όχι τυχαία, τις εφόδους της στο ΕΣΥ, προκειμένου να ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας και τα οικονομικά των δημόσιων θεραπευτηρίων. Μετά τις τελευταίες επισκέψεις της ομάδας δράσης σε μεγάλα γενικά νοσοκομεία της Αττικής, (Ευαγγελισμός, Ιπποκράτειο, Αττικόν), στο μικροσκόπιο του κλιμακίου μπήκε χθες το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Οι πέντε εμπειρογνώμονες είχαν ζητήσει από τη διοίκηση του νοσοκομείου να το επισκεφθούν σε ήμερα εφημερίας. Αυτό που τελικά διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι είναι οι τρελοί ρυθμοί με τους οποίους εργάζονται οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι διοικητικοί υπάλληλοι, δηλαδή όλοι αυτοί που οι αξιωματούχοι της τρόικας έχουν βάλει στο μάτι, ζητώντας να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Μπορεί το προσωπικό του νοσοκομείου να ήταν ενημερωμένο για την προγραμματισμένη επίσκεψη της «Task Force», ωστόσο έτριβε τα μάτια του όταν ξαφνικά είδε και τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη να περνάει το κατώφλι του «Αγία Σοφία» μαζί με τους αντιπροσώπους της τρόικας. Το κλιμάκιο, παρουσία του υπουργού, συνομίλησε με τον διοικητή Εμμανουήλ Παπασάββα και άλλα στελέχη του θεραπευτηρίου για το καθεστώς εφημερίας και λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος. Οι τροϊκανοί επιθυμούν διακαώς να δουν να ψαλιδίζονται οι εφημερίες των νοσοκομείων του ΕΣΥ και δεν είναι τυχαίο που τα κονδύλια μειώνονται συστηματικά τα τελευταία τρία χρόνια, με αποτέλεσμα οι γιατροί να καταγγέλλουν ότι οι εφημερίες είναι ανασφαλείς αλλά και ότι τις πληρώνονται με μεγάλη καθυστέρηση.

Επίσης, συζήτησαν για τον αριθμό των εισαγωγών, τις εξετάσεις και τις επεμβάσεις. Επιπλέον εξέτασαν τις περικοπές που έχουν γίνει και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το προσωπικό που έχει απομείνει, γεγονός που αναμφισβήτητα δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια στους εργαζομένους!

Ενδιαφέρον έχει η απάντηση που έδωσαν τα στελέχη του νοσοκομείου στην ερώτηση του κλιμακίου της «Task Force» «τι κίνητρα δίνετε στους εργαζομένους του νοσοκομείου;». Η απάντηση που έλαβαν ήταν: «Ενα κίνητρο υπάρχει, το φιλότιμο! Προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε το φιλότιμο των εργαζομένων, από τους διοικητικούς και τους τεχνικούς μέχρι τους νοσηλευτές και τους γιατρούς, διότι διαφορετικά δεν θα μπορούσε να αποδώσει τόσο πολύ το νοσοκομείο». Στελέχη της διοίκησης επισήμαναν στους ξένους εμπειρογνώμονες ότι «το έργο των εργαζομένων δύσκολα αποτιμάται».

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα