Μετά το «καλή χρονιά» έρχονται τα λουκέτα!

Πρώτο κουδούνι χτύπησε χθες για τους μαθητές όλης της χώρας, οι οποίοι επανέρχονται πλέον στις… υποχρεώσεις τους! Μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές πλημμύρισαν τις σχολικές αυλές για τον καθιερωμένο αγιασμό, ενώ από σήμερα ξεκινούν κανονικά τα μαθήματα. Αγχωμένα πρωτάκια, που κρατούσαν σφιχτά το χέρι των γονιών τους ή και των δασκάλων τους, αλλά και μεγαλύτεροι μαθητές, πιο χαλαροί και χαρούμενοι που συνάντησαν και πάλι τους φίλους τους, βρέθηκαν στα σχολεία, υπό τη σκιά των κινητοποιήσεων των καθηγητών.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος παρευρέθηκε στον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου Βιλίων του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλίας και των σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος τέλεσε τον αγιασμό στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και στα Εκπαιδευτήρια «Θεομήτωρ».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος απηύθυνε έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς να επιδείξουν «αίσθημα ευθύνης ώστε να έχουμε μια καλή και ομαλή σχολική χρονιά και να μείνουν τα παιδιά μας ανέγγιχτα από αυτήν την κρίση». Παράλληλα, τους ευχαρίστησε για τον ζήλο και την αυταπάρνησή τους, ζητώντας τους να συνεχίσουν να επιτελούν με τον ίδιο τρόπο το λειτούργημά τους. Αφού ευχήθηκε καλή χρονιά στους μαθητές, τόνισε ότι κάθε παιδί έχει τα βιβλία του και κάθε τάξη τον δάσκαλο και τον καθηγητή της.

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε, από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την ομιλία του στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «μπορούμε να ξεπεράσουμε τη δυσκολία ενωμένοι και αγωνιζόμενοι». Ερωτηθείς για τα περιστατικά υποσιτισμένων μαθητών ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε ότι η Εκκλησία έχει ήδη αυξήσει κατά 2.000 τα δέματα προς τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Κατά την επίσκεψή του στα Εκπαιδευτήρια «Θεομήτωρ» μίλησε στα παιδιά για την όμορφη περίοδο των μαθητικών χρόνων και τους ευχήθηκε «αυτός ο αγώνας που είναι κουραστικός να είναι και δημιουργικός». Μίλησε και για τον «στραβό δρόμο και τα στραβά πράγματα» που έκαναν οι μεγαλύτερες γενιές με αποτέλεσμα «να βρεθούμε αντιμέτωποι με την οικονομική κρίση».

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα