Το παρελθόν και το παρόν του ΠΑΟΚ στον διαγωνισμό για το «Makedonia Palace»

Εντονο άρωμα… ΠΑΟΚ αναμένεται να έχει ο πλειοδοτικός διαγωνισμός του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τη μακροχρόνια εκμίσθωση και αναβάθμιση του «Makedonia Palace», ο οποίος εκπνέει στις 16 Σεπτεμβρίου. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και νυν μισθωτής του ξενοδοχείου Ιβάν Σαββίδης ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πυρετωδώς για να διεκδικήσει την παραμονή του στο «Makedonia Palace» τουλάχιστον για τα επόμενα 30 χρόνια. Την ίδια στιγμή ζεστό είναι το ενδιαφέρον ενός εκ των παλαιών προέδρων του ΠΑΟΚ, του Απόστολου Αλεξόπουλου της Δομοτεχνικής – Domotel, ο οποίος πάντως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Σαββίδη.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στο ερώτημα της «δημοκρατίας» για το αν θα δούμε Αλεξόπουλο – Σαββίδη σε κοινό σχήμα, ο κ. Αλεξόπουλος απάντησε με νόημα: «Οχι σε κοινό σχήμα. Αλλά δεν αποκλείεται μέχρι την τελευταία στιγμή να χτυπήσει το δικό του τηλέφωνο ή το δικό μου. Εμείς έχουμε καλές σχέσεις με όλο τον κόσμο». Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος υπογραμμίζει το ξεκάθαρο ενδιαφέρον της επιχείρησής του για τον διαγωνισμό, αν και σπεύδει να σημειώσει ότι οι όροι της εκμίσθωσης βρίσκονται εκτός πραγματικότητας, από το ελάχιστο μίσθωμα (137.500 ευρώ) έως μια σειρά άλλων προϋποθέσεων που θέτει η προκήρυξη.

Από την άλλη πλευρά, συνεργάτες του Σαββίδη σημειώνουν ότι είναι προφανής η πρόθεση του ομογενούς επιχειρηματία να κεφαλαιοποιήσει τα όσα έχει κάνει για το «Makedonia Palace» στο πλαίσιο της τρέχουσας 12μηνης μίσθωσης, ώστε να ξεκινήσει με προβάδισμα στον διαγωνισμό για τη μακροχρόνια. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι που εμφανίστηκαν στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, για μια επί τόπου αυτοψία, ήταν ελάχιστοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τον διαγωνισμό επισκέφθηκαν και το ξενοδοχείο.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό και οι δεσμευτικές προσφορές πρέπει να κατατεθούν έως τις 16 Σεπτεμβρίου. Το προσφερόμενο μηνιαίο μίσθωμα δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 137.500 ευρώ, ενώ προβλέπεται και ανεξάρτητο ποσοστιαίο μίσθωμα επί του κύκλου εργασιών. Το ελάχιστο ύψος του επενδυτικού προγράμματος για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου θα πρέπει να είναι 5.000.000 ευρώ και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός δύο ετών.

Μαρία Μαθιοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα