Κραυγή απόγνωσης από τα θύματα του Βενιζέλου

Κραυγή αγωνίας αλλά και απόγνωσης εκπέμπουν με ανοικτή επιστολή οργής που απέστειλαν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τα «θύματα» του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Λουκά Παπαδήμου.

Πρόκειται για τους ομολογιούχους που εμπιστεύτηκαν τους κόπους μιας ζωής ή τις αποταμιεύσεις τους στο ελληνικό κράτος και είδαν να εξανεμίζονται όλα εν μια νυκτί με το «δολοφονικό κούρεμα» που αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες, με τη σύμφωνη γνώμη της τότε ελληνικής κυβέρνησης. Στην επιστολή τους τα μέλη του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου περιγράφουν το δράμα που ζουν και τονίζουν χαρακτηριστικά ότι από άνθρωποι νοικοκυραίοι καταστράφηκαν και δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις στοιχειώδες οικογενειακές τους υποχρεώσεις.

Το σημείο καταπέλτης της επιστολής τους είναι τα όσα επισημαίνουν για τον κ. Βενιζέλο, αλλά και για τον κ. Παπαδήμο, γράφοντας: «…και εσείς πολύ καλά γνωρίζετε ότι ο σημερινός Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησής σας και τότε Υπουργός των Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος,

πριν από το PSI+ δήλωνε εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου (αλλά και σε πληθώρα συνεντεύξεών του) και σε όλους τους τόνους ότι οι αποταμιευτές σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου “..δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και θα ικανοποιηθούν απολύτως”. Με αυτά, όπως και με πολλές άλλες

ψευδολογίες, ο κ. Βενιζέλος ενέπαιξε τελικά όλους αυτούς τους Ελληνες Πολίτες και, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του, τους συμπεριέλαβε βιαίως στο PSΙ+, ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ».

Οι μικροομολογιούχοι επισημαίνουν ότι δεν ήταν τράπεζες, δεν ήταν ιδρύματα, δεν ήταν επενδυτές, αλλά άνθρωποι της καθημερινότητας, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που βίωσαν την ανήθικη πράξη της ληστείας από την ίδια τους την πατρίδα, ενώ αποκαλύπτουν ότι πολλοί από αυτούς αρρώστησαν και κάποιοι πέθαναν χωρίς να δικαιωθούν.

Παράλληλα, τονίζουν ότι τα μέλη του συλλόγου τους είναι χιλιάδες Ελληνες πολίτες, οι οποίοι, ενώ συνέβαλαν στην εθνική οικονομία της χώρας, τοποθετώντας με ασφάλεια (τι ειρωνεία και οποίος ο εμπαιγμός!) τις αποταμιεύσεις τους σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, η ελληνική Πολιτεία μέσα σε μια νύχτα επιλεκτικά τους κατέκλεψε, δημεύοντας τις αποταμιεύσεις τους με βίαιο και ανήθικο τρόπο και μάλιστα τους ενέπαιξε δίδοντάς τους κάποια ψίχουλα έως το έτος 2042, μη υπολογίζοντας έτσι ακόμη και τον παράγοντα άνθρωπο.

Σε άλλο σημείο της επιστολής υποστηρίζουν ότι κινδυνεύουν να μπουν και στη φυλακή λόγω αδυναμίας εκπλήρωσης των φορολογικών (και άλλων προς τα Ταμεία) υποχρεώσεών τους και ζητούν να δοθεί αναστολή μέχρι του ύψους των ληστεφθεισών αποταμιεύσεών τους και έως την τελική και απόλυτη ικανοποίησή τους με δεδομένα τα ποσά της ανακεφαλαιοποίησης και τις φορολογικές απαλλαγές προς τις τράπεζες, αλλά και άλλα νομικά πρόσωπα.

Οι μικροομολογιούχοι ζητούν επίσης από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να τους δικαιώσει, να τηρήσει τη δέσμευση που τους είχε δώσει και να φροντίσει για την επιστροφή των χρημάτων, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία και να διορθωθεί η ανήθικη όσο και ληστρική πράξη που συνετελέσθη από την ελληνική Πολιτεία. Τέλος, ζητούν από τον κ. Σαμαρά να τους απαντήσει και να συναντηθεί μαζί τους.

Να σημειώσουμε ότι πριν από καιρό οι ομολογιούχοι είχαν αποδοκιμάσει τον κ. Βενιζέλο, τρέποντάς τον σε φυγή με την πολυτελή και αλεξίσφαιρη «μπέμπα» του, ενώ είχαν εισβάλει στα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού διαμαρτυρόμενοι με έντονο τρόπο.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα