Δάσκαλοι: Δεν πέρασε (!) η σκληρή πρόταση για απεργία διαρκείας

Με 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου μπαίνουν οι δάσκαλοι στον χορό των κινητοποιήσεων στην εκπαίδευση, ενώ οι καθηγητές έχουν ήδη λάβει απόφαση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας των προέδρων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) επικράτησε ένταση όταν μια μειονότητα από τους συμμετέχοντες επέμεινε να ακολουθήσουν οι δάσκαλοι τη γραμμή της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), πραγματοποιώντας πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αλλά η πρόταση δεν «πέρασε». Τελικά συμφωνήθηκε να προχωρήσουν σε 48ωρη κινητοποίηση τις ημέρες που έχει ήδη εξαγγείλει απεργία η ΑΔΕΔΥ, με την πλειονότητα να κρίνει ότι θα πρέπει να υιοθετήσουν πιο «ήπια» τακτική. Ως εκ τούτου, θα συγκληθούν εκ νέου γενικές συνελεύσεις στις 19 του μηνός για να επανεκτιμηθεί η κατάσταση και αμέσως μετά νέα Ολομέλεια προέδρων. Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ είχε καταθέσει εισήγηση με αγωνιστικά χαρακτηριστικά χωρίς, όμως, να προτείνει συγκεκριμένη μορφή κινητοποιήσεων. Μάλιστα, προχθές ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χαράλαμπος Κόκκινος, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τα συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, είχε δηλώσει ότι οι δάσκαλοι θα συμπορευτούν με την ΟΛΜΕ χωρίς, όμως, να διευκρινίσει με ποιον τρόπο θα συμβεί αυτό εν αναμονή της επίσημης απόφασης από την Ολομέλεια προέδρων.

Υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές έχουν ανακοινώσει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου κατόπιν απόφασης που ελήφθη στην Ολομέλεια των προέδρων τους στην αρχή της εβδομάδας. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία στις 16 και 17 του μηνός. Για τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεών της, η ΟΛΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, και πορεία προς τη Βουλή. Το «παρών» θα δώσουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, στο ΙΚΑ και στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής.

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα