Νέες παγίδες από τον «Κόπερφιλντ» Χάρη Θεοχάρη

Στο «απόσπασμα» της Εφορίας στέλνει χιλιάδες φορολογουμένους ο απίθανος γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, χωρίς καν να μπει στον κόπο να τους ειδοποιήσει ότι η φορολογική τους δήλωση θα παραμείνει μπλοκαρισμένη ώσπου να περάσουν από έλεγχο!

Περίπου 150.000 φορολογούμενοι που έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά τη φορολογική δήλωση από τον περασμένο Ιούλιο και δεν έχουν πάρει εκκαθαριστικά θα βρεθούν ξαφνικά αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη. Μπαίνουν στο TAXISnet (όσοι μπούνε) για να δουν εάν εκκαθαρίστηκε η δήλωσή τους και εκεί ανακαλύπτουν ότι ο κ. Θεοχάρης τούς έχει «μαρκάρει» για έλεγχο!

Το αστείο και τραγικό ταυτόχρονα είναι ότι όσοι το δούνε μπορούν να πάνε ως το τέλος του μήνα για τον έλεγχο. Οσοι όμως δεν το δούνε μάλλον «την έχουν πατήσει», εξαιτίας των «τεχνασμάτων» που εφαρμόζει η μαϊμού της τεχνολογίας.

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, που μπαίνουν στο TAXISnet για να δουν τι έγινε η δήλωσή τους, βλέπουν το παρακάτω μήνυμα: «Η δήλωση έχει υποβληθεί μέσω διαδικτύου. Για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της δήλωσης που υποβάλατε ηλεκτρονικά πρέπει να προσκομίσετε ή να αποστείλετε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή εκτύπωση της δήλωσης με τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΟΥ φορολογίας εισοδήματος, μέχρι 26/9/2013».

Και αυτό βέβαια είναι τελείως παράλογο!

Να σημειωθεί για την ιστορία ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει ότι οι έλεγχοι των φορολογικών δηλώσεων θα ολοκληρωθούν στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ο απίθανος κ. Θεοχάρης μετέθεσε ατύπως την προθεσμία έλεγχου ως τις 26/9 (που μπορεί να ευνοήσει κάποιους φορολογουμένους), αλλά απέφυγε να ενημερώσει τις πολλές άλλες χιλιάδες άτομα ότι τα περιμένει η Εφορία για έλεγχο… Το πλέον εξωφρενικό είναι ότι οι φορολογούμενοι που δεν έχουν πάρει εκκαθαριστικό θα πρέπει από μόνοι τους να ερευνήσουν το TAXISnet για να δούνε εάν πρόκειται να ελεγχθούν.

Ο φόρος εισοδήματος, όταν βεβαιωθεί οριστικά, θα πρέπει να καταβληθεί από τους προαναφερόμενους υπόχρεους είτε σε δύο δόσεις είτε εφάπαξ, καθώς θα έχει παρέλθει το χρονικό όριο για εξόφληση σε τρεις δόσεις!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα