Βουλή: Προς την έξοδο και άλλοι δύο «κοπανατζήδες»

Σε μεγάλο πονοκέφαλο για τους επιτελείς της Βουλής εξελίσσονται οι «κοπανατζήδες» στο Κοινοβούλιο, καθώς, μετά την πρώτη απόλυση που είχε αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία», πλέον προκύπτει θέμα με ακόμα δύο υπαλλήλους οι οποίοι έχουν… χάσει τον δρόμο για τη δουλειά τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», πρόκειται για δύο υπαλλήλους που εργάζονται σε υπηρεσίες εκτός του κεντρικού κτιρίου του Κοινοβουλίου και οι οποίοι απουσίασαν αδικαιολόγητα από την εργασία τους για διάστημα πέραν της μίας εβδομάδας. Με δεδομένη την ειλημμένη απόφαση της Βουλής, πως απουσία σημαίνει και «καμπάνα», η τιμωρία ήρθε άμεσα, αφού με απόφαση του γραμματέα της Βουλής στους δύο υπαλλήλους επεβλήθη καμπάνα αργίας δύο μηνών, με την ανάλογη περικοπή του μισθού. Το ευτράπελο, μάλιστα, της μίας εκ των δύο υποθέσεων είναι ότι, όταν ο κοπανατζής ενημερώθηκε από την υπηρεσία του ότι πρέπει να επιστρέψει στην εργασία του, απάντησε ότι δεν θα επιστρέψει γιατί δικαιούται ρεπό. Οσο όμως κι αν έψαξαν οι αρμόδιοι, πουθενά δεν βρήκαν τέτοιο δικαίωμα. Στη δεύτερη περίπτωση, ο υπάλληλος φέρεται ότι επικαλέστηκε ψυχολογικούς λόγους για την πολυήμερη απουσία του.

Οι δικαιολογίες που επικαλέστηκαν δεν έπεισαν, ενώ αμφότεροι έχουν μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο των προϊσταμένων τους, οι οποίοι προειδοποιούν ότι στην επόμενη αδικαιολόγητη απουσία τους θα κινηθούν οι διαδικασίες για το δεύτερο πειθαρχικό στάδιο, στο οποίο κατάληξη είναι η οριστική απόλυση.

Μολονότι η απόλυση του πρώτου κοπανατζή αποτέλεσε ισχυρό ταρακούνημα στις τάξεις των υπαλλήλων της, ο βραχνάς των καθ’ έξιν κοπανατζήδων παραμένει τεράστιος για τη Βουλή. Οι διάσπαρτες εκτός κεντρικού κτιρίου υπηρεσίες, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί υπάλληλοι επικαλούνται ρεπό και μηχανογραφικές άδειες που δικαιούνται, καθιστούν τον έλεγχο δυσχερέστατο. Κι όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, το αποτέλεσμα είναι τα γραφεία να αδειάζουν ακόμα και σε εργάσιμες ημέρες, με συνέπεια οι υπάλληλοι που βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους να φορτώνονται με επιπλέον εργασία.

Η συγκεκριμένη κατάσταση με τα άδεια γραφεία έχει προκαλέσει, μάλιστα, την έντονη ενόχληση των ίδιων των υπαλλήλων, οι οποίοι καλούν τους ανωτέρους τους να αναλάβουν δράση. Το μεγάλο πρόβλημα στην παρακολούθηση της παρουσίας και του ωραρίου των υπαλλήλων στην εργασία τους δεν έχει να κάνει τόσο με τους υπαλλήλους που εργάζονται σε υπηρεσίες της Βουλής, αλλά με υπαλλήλους που έχουν αποσπαστεί σε γραφεία κοινοβουλευτικών ομάδων, προέδρων, αντιπροέδρων, πρώην προέδρων κ.λπ. Εκεί επί της ουσίας ο έλεγχος είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι, όταν παλιότερα είχε πέσει στο τραπέζι η πρόταση οι υπάλληλοι της Βουλής να χτυπούν κάρτα, ο σύλλογος των εργαζομένων δεν είχε κανένα πρόβλημα, εν αντιθέσει με τις κοινοβουλευτικές ομάδες, οι οποίες πρωτοστάτησαν και πέτυχαν να μην εφαρμοστεί το μέτρο. Κι αυτό γιατί είναι κοινό μυστικό ότι όσοι υπάλληλοι της Βουλής έχουν αποσπαστεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας στα κομματικά γραφεία.

Γιώργος Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα