Μια νέα αρχή για τον φοιτητή που σώθηκε από το μαγκάλι

Προ μηνών έμοιαζε σαν όνειρο. Ομως ο νεαρός Λευτέρης Κλήμης, ένας εκ των διασωθέντων της τραγωδίας με το μαγκάλι στη Φιλιππούπολη Λάρισας, επανέκαμψε πλήρως και, σχεδόν έξι μήνες μετά το δραματικό συμβάν, στέκεται γερός στα πόδια του, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας. Ο 23χρονος Αθηναίος ήταν στην παρέα των πέντε φοιτητών του ΤΕΙ οι οποίοι δηλητηριάστηκαν το μεσημέρι της 28ης Φεβρουαρίου από μονοξείδιο του άνθρακα, όταν, προσπαθώντας να ζεσταθούν, άναψαν σε κλειστό χώρο αυτοσχέδια ψησταριά, φτιαγμένη από κομμένο θερμοσίφωνα. Νεκροί είχαν ανασυρθεί από την ισόγεια κατοικία της οδού Παπαζαχαρίου ο 21χρονος Νίκος Πολυχρόνης από τη Χαλκίδα και ο 22χρονος Σάββας Παπαδόπουλος από τα Χανιά.

«Μου κόστισε όταν έμαθα ότι έχασα τα δύο φιλαράκια μου, και ιδιαίτερα τον Σάββα, με τον οποίο ήμασταν μαζί από το πρώτο εξάμηνο» ανέφερε στη λαρισινή εφημερίδα «Ελευθερία» ο Λευτέρης Κλήμης. Σχετικά με το τι συνέβη το μοιραίο μεσημέρι, ο 23χρονος θυμάται ότι έβαλαν την ψησταριά στο σπίτι, «καθώς δεν είχαν λεφτά για πετρέλαιο, ενώ η ηλεκτρική σόμπα ήταν χαλασμένη». Λίγη ώρα αργότερα ένιωσε δύσπνοια και άρχισε να χάνει τις αισθήσεις του. «Ηρθαν τα παιδιά να με ρωτήσουν τι συμβαίνει και τους είδαν να σωριάζονται. Δεν μπορούσα να αντιδράσω ούτε όταν άκουγα το τηλέφωνο να χτυπάει και να με καλούν. Ηταν μια γλυκιά παράλυση» εξηγεί ο 23χρονος, ο οποίος παρέμεινε για περίπου έναν μήνα διασωληνωμένος, σε κωματώδη κατάσταση. Οι άλλοι δύο διασωθέντες είχαν λάβει εξιτήριο λίγες ημέρες μετά το συμβάν που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Τόσο ο Λευτέρης όσο και οι γονείς του θέλησαν να ευχαριστήσουν όλους τους «συμμάχους» που είχαν σε αυτήν τη δύσκολη μάχη του νεαρού, όπως τους γιατρούς, τους φίλους του 23χρονου, τους φοιτητές που πραγματοποιούσαν συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, τη Μητρόπολη Λάρισας και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (σ.σ.: οι γονείς έχουν γεννηθεί στην Αίγυπτο). Σήμερα, έχοντας λάβει εξιτήριο και από το Κέντρο Αποκατάστασης, ο Λευτέρης Κλήμης συνεχίζει τις σπουδές του και, όπως τονίζει, βλέπει «τη ζωή εντελώς διαφορετικά».

Κώστας Καντούνης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα