Λάβαρο από Ανθιμο για Σκόπια

Το λάβαρο της επανάστασης για την υπεράσπιση της Μακεδονίας είναι έτοιμος να υψώσει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος. Από άμβωνος προειδοποιεί ότι η Εκκλησία θα διοργανώσει ειρηνικές πορείες και διαδηλώσεις στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων στην οποία θα περιέχεται ο όρος «Μακεδονία».

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης στο κυριακάτικο κήρυγμά του αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τονίζοντας ότι «επ’ ουδενί ως Ελληνες θα αποδεχθούμε να περιλαμβάνεται το ελληνικό όνομα “Μακεδονία” στις προτεινόμενες ονομασίες για την αναγνώριση του γειτονικού κράτους». Επισήμανε ότι η πρόταση για τη χρήση του όρου «Ανω Μακεδονία» απορρίπτεται και πρόσθεσε ότι, στην περίπτωση που υιοθετηθεί, η Εκκλησία είναι έτοιμη να αντισταθεί ειρηνικά, διοργανώνοντας πορείες και διαδηλώσεις.

Ο κ. Ανθιμος απάντησε και σε όσα υποστήριξε πρόσφατα η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρία Ρεπούση για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών και των Αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία. «Δεν είναι δυνατόν, ως ορθόδοξοι Ελληνες χριστιανοί, να συμφωνήσουμε με την κατάργηση της διδασκαλίας στα σχολεία μας των μαθημάτων των Θρησκευτικών και των Αρχαίων Ελληνικών, όταν στο μεγαλύτερο ποσοστό των χωρών της Ευρώπης το μεν μάθημα της χριστιανικής κατηχήσεως διδάσκεται στα σχολεία, ενώ σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής ιδρύονται νέες έδρες για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών» είπε.

Ο μητροπολίτης πρόσθεσε ότι όποιος ανοίγει τέτοιου είδους θέματα έχει ως στόχο την αποδυνάμωση των Ελλήνων. Παρουσίασε μάλιστα στους πιστούς ένα κείμενο-διακήρυξη για την κατάργηση της Εκκλησίας, το οποίο βρήκε στο διαδίκτυο. Σε αυτό, όπως είπε, αναφέρεται ότι «αν θέλεις να εξαφανίσεις τους Ελληνες, πρέπει να τους αποδυναμώσεις τη φιλοπατρία τους, τη γλώσσα τους και την Εκκλησία τους».

Θάνος Χερχελετζής

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα