«Μας πήραν με το έτσι θέλω τις οικονομίες μιας ζωής»

«Με αίμα, ιδρώτα και πόνο, με δουλειά 20 ώρες το 24ωρο στο μεροκάματο, κουτσάθηκα με τη γυναίκα μου στα χωράφια και πλέον δεν έχουμε λεφτά ούτε για τα φάρμακά μας. Μας έκλεψαν, έκλεψαν τους κόπους του κοσμάκη, μας πήραν με το έτσι θέλω τις οικονομίες μιας ζωής». Ο Δημήτρης Κουτούλας, ο μικροομολογιούχος που το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν τον άρπαξε ο Αδωνις Γεωργιάδης από τους ώμους και τον ταρακούνησε στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, μίλησε και φωτογραφήθηκε αποκλειστικά στη «δημοκρατία», στην οποία βρήκε αποκούμπι για να εκφράσει την οργή και τον θυμό του.

Το… στενό τετ α τετ του κ. Κουτούλα με τον υπουργό Υγείας έγινε ενώ ο υπουργός πραγματοποιούσε την περιήγησή του στα περίπτερα της ΔΕΘ. Κάποια στιγμή, ένας πολίτης με λευκό καπέλο ηλίου και ριγέ μπλούζα πλησίασε στη συνοδεία του υπουργού. «Μας πήρατε τα λεφτά που δουλεύαμε τόσα χρόνια» είπε, έχοντας πλησιάσει αρκετά τον Α. Γεωργιάδη, για να απαντήσει εκείνος: «Δεν είμαι υπουργός Οικονομικών, είμαι υπουργός Υγείας». «Τώρα είστε υπουργός Υγείας, σε λίγο καιρό μπορεί να είστε Οικονομικών, δεν έχει σημασία, υπουργός είστε» είπε ο κ. Κουτούλας ενώ ο κ. Γεωργιάδης απομακρυνόταν. «Δεν έχουμε λεφτά για φάρμακα» φώναξε στην… πλάτη του υπουργού.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης έκανε μεταβολή και ήρθε σε απόσταση αναπνοής με τον κ. Κουτούλα, τον έπιασε από τους ώμους και του είπε: «Σας έδωσα την κάρτα μου για να μου στείλετε για το φάρμακο, τι να κάνουμε τώρα εδώ, για τα ομόλογα θα μιλάμε; Ελα στον πραγματικό κόσμο, δεν λύνονται σε μία μέρα τα προβλήματα, έλα στον πραγματικό κόσμο» έλεγε ο κ. Γεωργιάδης, κουνώντας τον κ. Κουτούλα από τους ώμους. «Μας πήραν το φαγητό μας, τον αγώνα μας, το αίμα μας, δεν αντέχω άλλο. Δεν έχω μισθό για να ζήσω. Ημουν νοικοκύρης και με κάνατε ζητιάνο! Δεν θ’ αυτοκτονήσω, δεν είμαι τρελός, θα “καθαρίσω” κάποιον από εσάς» φώναξε ο κ. Κουτούλας, όντας σε απόγνωση!

«Εκείνη τη στιγμή είχα θολώσει. Τα τελευταία χρόνια έχασα όλες τις οικονομίες μιας ζωής. Επένδυσα όλα τα χρήματα τα δικά μου και της συζύγου μου σε ομόλογα. Σε μια νύχτα χάθηκαν όλα, βρεθήκαμε στο απόλυτο μηδέν με το κούρεμα του PSI. Πριν από έναν χρόνο χρειαζόμουν 5.000 ευρώ για τη γυναίκα μου, για να χειρουργηθεί. Ενώ δουλεύαμε μια ζωή, δεν είχαμε λεφτά για να μείνουμε ζωντανοί. Μετά την εγχείρηση, κάθε έξι μήνες χρειάζεται ενέσεις που κοστίζουν καθεμία 250 ευρώ. Περιμένω εδώ και τρία χρόνια να πάρω τη σύνταξη του ΟΓΑ, έστω κάποια λίγα χρήματα για να ζήσουμε, και δεν μου τη δίνουν λόγω γραφειοκρατίας» περιγράφει στη «δημοκρατία» ο κ. Κουτούλας.

Αριστείδης Μάτιος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα