Δεν άφησαν να υποβάλει ερώτηση η δημοκρατία

Η πολυφωνία που τόσο συχνά επικαλούνται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κουμουνδούρου πήγε χτες περίπατο και έγινε… μονοφωνία κατά τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Οι υπεύθυνοι της Κουμουνδούρου δεν επέτρεψαν στη «δημοκρατία» να θέσει ερώτηση προς τον κ. Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, που έγινε το μεσημέρι στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ, αγνοώντας με αυτόν τον τρόπο την εφημερίδα μας και δείχνοντας ένα πολύ γκρίζο και καθόλου δημοκρατικό πρόσωπο όσον αφορά το πώς η Κουμουνδούρου και οι επιτελείς του κ. Τσίπρα αντιλαμβάνονται τη διαφορετική άποψη, την πολυφωνία αλλά και τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας.

Και όλα αυτά ενώ είχε προηγηθεί η σχετική διαπίστευση από τη μεριά της εφημερίδας μας, που έγινε πριν από μερικές ημέρες μέσω το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προτού ξεκινήσει η χτεσινή συνέντευξη Τύπου είχε δηλωθεί προς το γραφείο Τύπου του κόμματος το όνομα του δημοσιογράφου της εφημερίδας μας, αλλά και η πρόθεση της «δημοκρατίας» να θέσει ερώτηση. Τελικά τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη και, ύστερα από δύο ώρες και ένα τέταρτο (τόσο διήρκεσε η συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα), οι επικεφαλής του επικοινωνιακού επιτελείου της Κουμουνδούρου προτίμησαν την «κολοβή» ενημέρωση, αγνόησαν την εφημερίδα μας και έδειξαν πώς αντιλαμβάνονται τη διαφορετική άποψη. Και όταν μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου ο κ. Σκουρλέτης ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε με δικαιολογίες ότι τάχα και σε άλλα πανελλαδικά μέσα δεν δόθηκε το δικαίωμα να θέσουν ερώτηση και ότι έγινε προσπάθεια να ικανοποιηθούν τα τοπικά φύλλα. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν συνέβη: Η «δημοκρατία» ήταν μία από τις ελάχιστες ημερήσιες εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου που αγνοήθηκε, ενώ ούτε και στα τοπικά ΜΜΕ υπήρξε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση.

Αντ’ αυτού οι επικοινωνιακοί επιτελείς της Κουμουνδούρου προτίμησαν να δώσουν τέσσερις ερωτήσεις σε εκπροσώπους της παλιάς ΕΡΤ και της ΕΡΤ3 και, φυσικά, στους εκπροσώπους των φιλικών προς αυτή Μέσων, όπως η «Αυγή» και ο ραδιοφωνικός σταθμός Στο κόκκινο.

Αυτό, βέβαια, δεν ήταν το μοναδικό οργανωτικό «φάουλ» της χτεσινής συνέντευξης Τύπου του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ. Οι διοργανωτές ανέμεναν η παρουσία του κόσμου στη συνέντευξη Τύπου να είναι μεγάλη και, έτσι, είχαν απλώσει πολύ περισσότερο τον χώρο, φτιάχνοντας ένα «πι» για τους δημοσιογράφους και τρεις σειρές με καρέκλες (δεξιά και αριστερά) για τους επισήμους και τους εκπροσώπους των φορέων που ήθελαν να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα.

Μόνο που η προσέλευση ήταν πολύ μικρή και οι διοργανωτές αναγκάστηκαν ένα τέταρτο προτού ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου να… ανακρούσουν πρύμναν. Ετσι, στην αίθουσα του «Βελιδείου» εμφανίστηκαν υπάλληλοι της ΔΕΘ – Helexpo που άρχισαν να μαζεύουν τις καρέκλες, για να μη μείνουν κενές και δημιουργηθούν αρνητικές εντυπώσεις. Και πάλι όμως η προσέλευση δεν ήταν μεγάλη και οι καρέκλες με χίλια ζόρια γέμισαν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα