Στην… ανάπαυση για οκτώ (!) μήνες

Χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα παραμένουν οι εργασίες της μεικτής επιτροπής του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και της Ενωσης Τραπεζών για τη διευκόλυνση στα δάνεια στρατιωτικών. Το θέμα έφτασε στη Βουλή ύστερα από αναφορά της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί στην εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων, ωστόσο η απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Αμυνας Φώφης Γεννηματά δεν έκανε κανέναν σοφότερο.


 


Κι αυτό γιατί οκτώ μήνες μετά τη σύσταση της μεικτής επιτροπής η κυρία Γεννηματά περιορίστηκε στο να απαντήσει ότι οι εργασίες της καθώς και οι συνεννοήσεις με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, ώστε να εξαντληθούν οι δυνατότητες ελάφρυνσης των δανεικών υποχρεώσεων των στρατιωτικών, απλώς βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς να δίνει κάποιο στοιχείο για την πρόοδο των εργασιών.


 


Η κυρία Γεννηματά προσθέτει ότι «στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου του ΥΠΕΘΑ, έχει ληφθεί απόφαση του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Στρατού για τη μείωση του επιτοκίου επί των χορηγούμενων προκαταβολών έναντι εφάπαξ στο 1,84% και έχει δοθεί εντολή για διερεύνηση της δυνατότητας επέκτασης της ευεργετικής αυτής ρύθμισης στο σύνολο των Ειδικών Λογαριασμών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων». Επίσης, στους ίδιους άξονες δράσεων και πολιτικής, έχουν συμφωνηθεί με τη ΔΕΗ μέτρα εξυπηρέτησης και ελάφρυνσης ευπαθών ομάδων του προσωπικού του ΥΠΕΘΑ, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, σχετικά με τις δυνατότητες ρύθμισης και διακανονισμού οφειλών, τους όρους αναστολής διακοπών παροχής ρεύματος λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.


 


Περιγράφοντας την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι στρατιωτικοί, η ένωση επισημαίνει ότι ενημερώθηκε από στρατιωτικούς που υπηρετούν στην περιφέρεια πως το τελευταίο διάστημα δέχονται σωρηδόν εξώδικα και διαταγές πληρωμής καθώς και άνευ προηγουμένου οχλήσεις από εταιρίες ενημερώσεως οφειλών εξαιτίας της προφανούς αδυναμίας πληρωμής των δόσεων των δανείων που έχουν λάβει.


 


Γιώργος Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα