Κινητικότητα-Plan B

Σε πλήρη εφαρμογή βάζει το υπουργείο Παιδείας το «plan Β» για τη διαθεσιμότητα περίπου 1.500 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς το βράδυ της Δευτέρας εξέπνευσε η προθεσμία που είχε δοθεί στα ιδρύματα προκειμένου να αποστείλουν τις λίστες με το πλεονάζον προσωπικό τους. Ειδικότερα, 30 ΑΕΙ και ΤΕΙ ανταποκρίθηκαν στο «τελεσίγραφο», ωστόσο το υπουργείο Παιδείας δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο, κυρίως επειδή στη συντριπτική τους πλειονότητα τα ιδρύματα έστειλαν λίστες με… ελλείψεις και όχι με πλεονάσματα.

Σε κάθε περίπτωση, έως την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες και στη συνέχεια το υπουργείο, από μόνο του πια, θα προχωρήσει στον καθορισμό των υπεράριθμων διοικητικών υπαλλήλων ανά ΑΕΙ και ΤΕΙ. Υπενθυμίζεται ότι όσοι εργαζόμενοι τεθούν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με δέσμευση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, θα μετακινηθούν από ίδρυμα σε ίδρυμα.

Τα κριτήρια

Οσον αφορά τα κριτήρια βάσει των οποίων θα επιλεχθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι που θα εισέλθουν σε καθεστώς κινητικότητας, αυτά περιγράφονται σε πρόσφατη εγκύκλιο που είχε αποστείλει στα ιδρύματα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θανάσης Κυριαζής.

Στο εν λόγω έγγραφο ζητούσε να επισπευσθεί η διαδικασία και πρότεινε δείκτες για τον υπολογισμό του πλεονάζοντος διοικητικού προσωπικού βάσει μοριοδότησης. Μεταξύ αυτών είναι: η σχέση εργασίας (μόνιμοι ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) και το επίπεδο εκπαίδευσης, η αναλογία του πλήθους των τμημάτων ανά ίδρυμα, ο αριθμός των εισακτέων και το σύνολο των φοιτητών που πρέπει να εξυπηρετηθούν και οι απαιτήσεις σε διοικητικούς υπαλλήλους ως συνάρτηση του πλήθους των διδασκόντων. Στο μεταξύ, χθες για το θέμα συνεδρίασε εκτάκτως η σύνοδος των πρυτάνεων, τα μέλη της οποίας τόνισαν πως βάσει των στοιχείων που απέστειλαν, «αντί των 1.500 θέσεων υποτιθέμενου πλεονάζοντος προσωπικού προέκυψε η ανάγκη για 2.500 επιπλέον θέσεις διοικητικών υπαλλήλων για την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων».

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα