Υφυπουργός επιρρεπής στις γκάφες

Ούτε τι ψηφίζει δεν ξέρει ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος χθες -κατόπιν εορτής- παραδέχθηκε, αφού δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς, ότι πριν από έναν μήνα είχε ψηφίσει εκ παραδρομής να μην αρθεί η ασυλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή για το επεισόδιο με τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη.

Η αποκάλυψη του ψηφοδελτίου που έφερε την υπογραφή του κ. Κεδίκογλου -οι ψηφοφορίες επί των άρσεων ασυλίας είναι πάντοτε φανερές- προκάλεσε σάλο και κύμα αρνητικών σχολίων χθες στη Βουλή για τον κ. Κεδίκογλου, χωρίς μάλιστα να αφήνει περιθώρια για δικαιολογίες στον «πράσινο» υφυπουργό. Και όλα αυτά την ώρα που το ΠΑΣΟΚ διατρανώνει προς κάθε κατεύθυνση την καταδίκη των πράξεων της Χρυσής Αυγής, αλλά και μόλις μία ημέρα μετά την επιστολή του γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγα στον Β. Μεϊμαράκη με αίτημα τη σύσκεψη γραμματέων Κ.Ο., για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής.

Ευρισκόμενος σε σαφώς δύσκολη θέση ο κ. Κεδίκογλου απάντησε χθες το μεσημέρι αποδίδοντας την ενέργειά του να μην ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του Γ. Γερμενή σε εκ παραδρομής λάθος. «Με έκπληξη διαπίστωσα από επίσημα πρακτικά της Βουλής που διέρρευσαν στον Τύπο ότι εμφανίζομαι να έχω καταψηφίσει την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή σε ψηφοφορία προ μηνών. Είναι φανερό ότι πρόκειται για ανθρώπινο σφάλμα εκ παραδρομής κατά τη σημείωση του ψηφοδελτίου» τονίζει ο κ. Κεδίκογλου και δηλώνει ότι αποστρέφεται τη Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτηρίζει «νεοναζιστικό μόρφωμα».

Ακριβώς κάτω από το πλαίσιο με το όνομα του κ. Γερμενή, πάντως, ο κ. Κεδίκογλου φαίνεται να έχει ψηφίσει σύμφωνα με την κομματική γραμμή του ΠΑΣΟΚ ζητώντας την άρση ασυλίας του επίσης βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα