Εφοριακός και ηχολήπτης

Τα καλά νέα: Οι ευκαιρίες γέλιου αυξάνονται. Οι κωμωδιογράφοι αντιμετωπίζουν σφοδρότατο ανταγωνισμό από απροσδόκητα ταλέντα. Τα κακά νέα: Οι ανταγωνιστές των κωμωδιογράφων είναι σημαίνοντα στελέχη στο υπουργείο Οικονομικών και παίρνουν αποφάσεις για τις ζωές μας. Ακολουθεί πιστή αντιγραφή χθεσινού άρθρου της «δημοκρατίας», διά χειρός Στ. Κράλογλου. Προσοχή! Το άρθρο δεν είναι φανταστικό, ανταποκρίνεται, οϊμέ, στην πραγματικότητα του σουξέ στόρι: «Οι εφοριακοί θα… μετρούν τώρα και τα ντεσιμπέλ. […] Η υπόθεση είναι για γέλια και για κλάματα και βέβαια δείχνει το επίπεδο των αρμόδιων υπηρεσιών.

Τα εστιατόρια μπορούν να χρεώνουν τα φαγητά με τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% εφόσον δεν σερβίρουν όρθιους πελάτες σε μπαρ, δεν έχουν χώρο για να χορεύουν οι πελάτες και ο ήχος της μουσικής δεν ξεπερνά τα 80 ντεσιμπέλ! Εάν η μουσική είναι πιο δυνατή, εάν εξυπηρετούνται όρθιοι οι πελάτες ή εάν αυτοί… χορεύουν, τότε το κατάστημα θεωρείται κέντρο ψυχαγωγίας και πρέπει να χρεώνει ΦΠΑ 23% σε όλα στα προϊόντα που προσφέρει! Η εξωφρενική αυτή διευκρίνιση παρέχεται με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών».

Τρέλα!

«Μάλιστα οι εφοριακοί καλούνται να ξεκινήσουν και ελέγχους σε καταστήματα εστίασης για την… ένταση του ήχου της μουσικής και για το εάν υπάρχουν πελάτες που έχουν… σηκωθεί όρθιοι να πιουν ποτά ή να χορέψουν (!). Κι αυτό μόνο και μόνο για να διαπιστώνουν εάν τα καταστήματα αυτά λειτουργούν ως κέντρα διασκέδασης, ώστε να κατατάξουν τα φαγητά που σερβίρονται σ’ αυτά όχι στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% που ισχύει για τις υπηρεσίες εστίασης, αλλά στον υψηλό συντελεστή 23% που εξακολουθεί να ισχύει για τα σερβιριζόμενα είδη στα κέντρα διασκέδασης! […] Πρέπει επίσης να ελεγχθεί:

Εάν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του καταστήματος υπάρχει μουσική. Εάν ο ήχος έχει ένταση μεγαλύτερη ή μικρότερη των 80 ντεσιμπέλ και εάν οι πελάτες πίνουν όρθιοι ή καθιστοί τα ποτά τους.

Στις περιπτώσεις που θα διαπιστώνεται ότι ο ήχος της μουσικής έχει ένταση μεγαλύτερη των 80 ντεσιμπέλ ή ότι οι πελάτες εξυπηρετούνται όρθιοι ή χορεύουν, οι επιχειρήσεις θα θεωρούνται κατά τεκμήριο κέντρα διασκέδασης και ο ΦΠΑ που θα χρεώνεται στους πελάτες για τα σερβιριζόμενα φαγητά θα πρέπει να υπολογίζεται με συντελεστή 23% αντί 13% που ισχύει για τις υπηρεσίες εστίασης!»

Ουδέν σχόλιον…

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα