Οι δύο (μεγάλες) μάχες στην UEFA

Δεν είναι λίγες οι μάχες που δίνει η Ελλάδα σε εθνικό επίπεδο. Ωστόσο, σε αυτές έρχονται να προστεθούν και οι ποδοσφαιρικές, με την Αθήνα να διεκδικεί επισήμως από χθες μέσω της ΕΠΟ μαζί με ακόμη 31 ομοσπονδίες του ποδοσφαίρου τη φιλοξενία αγώνων του 16ου Euro το 2020! Το οποίο, λόγω του εορταστικού χαρακτήρα της διοργάνωσης καθώς τότε θα συμπληρωθούν τα 60 χρόνια της, θα γίνει σε 13 διαφορετικά στάδια της Ευρώπης, με την UEFA να δίνει στο τουρνουά τον τίτλο «Το Euro της Ευρώπης»! Η εκτελεστική επιτροπή της επικύρωσε χθες τη λίστα των υποψήφιων πόλεων και η Αθήνα είναι μεταξύ αυτών.

Η μάχη αναμένεται σκληρή, όπως άλλωστε και η ακόμη πιο σημαντική για το ελληνικό ποδόσφαιρο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά τη βαθμολογία της χώρας μας στην κατάταξη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας. Η 13η θέση, για την ώρα, μας κρατάει εκτός της προνομιούχου δωδεκάδας, τα μέλη της οποίας εξασφαλίζουν την απευθείας συμμετοχή στο Champions League. Και είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, προκειμένου η Ελλάδα να προσπεράσει τη 12η Ελβετία (που έχει τρεις ομάδες), με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ μας. Εάν δεν προλάβουμε, από τη σεζόν 2015-2016 ο πρωταθλητής δεν θα πηγαίνει απευθείας στους ομίλους, αλλά θα δίνει προκριματικό αγώνα.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι παρασκηνιακές συζητήσεις αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα είναι εξαιρετικά πιθανό να συμπεριληφθεί στην τελική 13άδα του Euro 2020.

Εκτός της Αθήνας, φιλοδοξούν να υποδεχτούν αγώνες το Γερεβάν (Αρμενία), το Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), το Μινσκ (Λευκορωσία), οι Βρυξέλλες, η Σόφια, το Ζάγκρεμπ, η Πράγα, η Κοπεγχάγη, το Λονδίνο, το Ελσίνκι, η Λιόν, τα Σκόπια, το Μόναχο, η Βουδαπέστη, τα Ιεροσόλυμα, η Ρώμη, το Μιλάνο, η Αστάνα (Καζακστάν), το Αμστερνταμ, η Βαρσοβία, το Χορζόφ (Πολωνία), η Λισαβόνα, το Οπόρτο, το Δουβλίνο, το Βουκουρέστι, η Αγία Πετρούπολη (Ρουμανία), η Αγία Πετρούπολη (Ρωσία), η Γλασκόβη, το Βελιγράδι, η Μαδρίτη, η Βαρκελόνη, το Μπιλμπάο, η Βαλένθια, η Σόλνα (Σουηδία), η Βασιλεία, η Κωνσταντινούπολη, το Κίεβο, το Ντόνετσκ και το Κάρντιφ.

«Είμαστε υπερήφανοι, αφού περισσότερες από τις μισές ομοσπονδίες είναι πρόθυμες» δήλωσε ο Μισέλ Πλατινί. Κάθε ομοσπονδία μπορεί να διεκδικήσει δύο «πακέτα». Το πρώτο, με τους αγώνες ομίλων, των «16» και των προημιτελικών, είτε το δεύτερο, των ημιτελικών και του τελικού. Η υποψηφιότητα πρέπει να κατατεθεί έως τις 25 Απριλίου και η ανάθεση θα ανακοινωθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2014.

Αντώνης Κατσαρός

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα