Τα οκτώ πανεπιστήμια που πλήττονται από την κινητικότητα των 1.350

Συνολικά οκτώ πανεπιστήμια -αλλά κανένα ΤΕΙ- θα έχουν απώλειες σε διοικητικό προσωπικό από την επικείμενη διαθεσιμότητα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Σύμφωνα με πληροφορίες, βάσει πορίσματος που εστάλη στο Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς έγκριση, καταργούνται περίπου 1.650 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, με το Πανεπιστήμιο Αθηνών να πλήττεται περισσότερο από τα υπόλοιπα, καθώς πρόκειται να βγουν σε διαθεσιμότητα 600 από τους εργαζομένους του. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο χάνει 438 διοικητικούς υπαλλήλους και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 240. Ακολουθούν τα Πανεπιστήμια Πατρών και Κρήτης, από τα οποία αποχωρούν 153 και 96 διοικητικοί αντιστοίχως.

Τη λίστα συμπληρώνουν τα ιδρύματα των Ιωαννίνων και της Θεσσαλίας, στα οποία καταργούνται συνολικά 93 διοικητικές θέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν στα τέλη του μήνα, οι 1.250 θα μετακινηθούν σε ΤΕΙ όπου διαπιστώνονται ελλείψεις, ωστόσο είναι άγνωστο το μέλλον των υπολοίπων.

Παράλληλα, εντείνονται οι αντιδράσεις τόσο από το διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ που συνεχίζει τις κινητοποιήσεις αλλά και από τα οκτώ ιδρύματα που χάνουν τους υπαλλήλους τους. Ηδη αποφασίστηκε η επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Σε αυτήν την απόφαση κατέληξαν οι Σύλλογοι Εργαζομένων του ιδρύματος, οι οποίοι τόνισαν ότι θα τεθεί σε διαθεσιμότητα το 30% του διοικητικού προσωπικού του πανεπιστημίου. Οι εργαζόμενοι διεμήνυσαν ότι θα προσπαθήσουν με «οποιονδήποτε τρόπο να άρουν την απόφαση περί διαθεσιμότητας διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ και να διασφαλίσουν το αυτοδιοίκητο του ιδρύματος». Ακόμη τόνισαν ότι θα συντονίσουν τη δράση τους με τα άλλα επτά ΑΕΙ που θίγονται άμεσα.

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα