Ακηςgate: Συνελήφθη και ο Αντώνης Κάντας για προμήθεια της SIEMENS

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για διακίνηση μαύρου χρήματος στις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων από τους ειδικούς ανακριτές που χειρίζονται τους «καυτούς φακέλους» με τις καταγγελίες για δωροδοκίες και λαδώματα. Ηδη με ένταλμα που εκδόθηκε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα από τον ειδικό ανακριτή για θέματα διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα συνελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης και οδηγήθηκε ενώπιον του χθες το πρωί ο Αντώνης Κάντας (αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας υπό τους Ακη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο) για τη σύμβαση για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος τηλεπικοινωνιών του Στρατού (ΕΡΜΗΣ 2). Την ίδια στιγμή σε τελικό στάδιο βρίσκεται μία άλλη δικογραφία εξοπλιστικών προγραμμάτων, αυτή των Tor-M1. Οι κλητεύσεις κατηγορουμένων από τον ανακριτή συνεχίζονται, ενώ μετά την προφυλάκιση του πρώην υπουργού της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη αναμένεται και η έκδοση του γιου του Μιχάλη Μιχαηλίδη από την Κύπρο.

Την ερχόμενη Δευτέρα ο Αντώνης Κάντας πρόκειται να απολογηθεί ενώπιον του κ. Γεωργουλέα, έπειτα από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε χθες, για τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε απιστία, της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Από τη δικαστική έρευνα του κ. Γεωργουλέα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε έμβασμα 500.000 ευρώ σε ελβετική τράπεζα. Ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι είχε το ποσό σε θυρίδα και την περίοδο εκείνη αποφάσισε να το βγάλει στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του ο ανακριτής, το ποσό αυτό όχι μόνο δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα του κατηγορούμενου, αλλά φαίνεται να φτάνει στην Ελβετία μέσω της εταιρίας MARTHA HOLDINGS που έχει συνδεθεί με τον Πρόδρομο Μαυρίδη (πρώην στέλεχος του γερμανικού κολοσσού που είχε προφυλακιστεί για το σκάνδαλο) και τα μαύρα ταμεία της SIEMENS. Για το σύστημα ΕΡΜΗΣ είχε αποφασιστεί να γίνει διεθνής διαγωνισμός αλλά όταν ανέλαβε υπουργός Εθνικής Αμυνας ο Α. Τσοχατζόπουλος με απόφαση του ΚΥΣΕΑ ανατέθηκε απευθείας στην ΕΑΒ με κατασκευάστρια τη SIEMENS, υπερκοστολογημένο κατά 25%.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα