Εσταζε μέλι ο Αϊρονς για την Ελλάδα!

Ενας γόης του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο οποίος με τον μελίρρυτο λόγο του μας παρότρυνε να πάρουμε μαζί του το «Νυχτερινό τρένο για τη Λισαβόνα». Ο Τζέρεμι Αϊρονς μπορεί να καθυστέρησε στο χθεσινό ραντεβού του με τους δημοσιογράφους κατά ένα μισάωρο, ωστόσο τους αποζημίωσε με τον μεστό λόγο του και τη δεδηλωμένη λατρεία του για την Ελλάδα.

Ο Βρετανός, που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα για την πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας του «Νυχτερινό τρένο για τη Λισαβόνα» σε σκηνοθεσία Μπίλε Ογκούστ, έσταξε μέλι για τους Ελληνες αλλά και για τη χώρα μας, την οποία αποκάλεσε μία από τις ωραιότερες του πλανήτη.

Η πρώτη κουβέντα του πρωταγωνιστή στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έγινε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ήταν στα… ελληνικά· αναφώνησε «μπράβο». «Πρέπει να είστε υπερήφανοι για τη χώρα σας» είπε ο γοητευτικός ηθοποιός, που την περασμένη Πέμπτη έκλεισε τα 65 του χρόνια. «Αφού πληρώνετε όλους τους φόρους σας, δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε. Οφείλετε ωστόσο να δημιουργήσετε μια ισχυρή οικονομία».

Ντυμένος με ένα μπλε σακάκι και ριγέ πουκάμισο, ο Τζέρεμι Αϊρονς, ο οποίος έχει αποδείξει με τις συχνές επισκέψεις του ότι αγαπά ιδιαίτερα την Ελλάδα, κατάφερε από τα πρώτα λεπτά της παρουσίασης να μαγέψει το ακροατήριό του. «Τα χρήματα δεν είναι το σημαντικότερο αγαθό στη ζωή. Βλέπετε, υπάρχουν φτωχοί άνθρωποι στον πλανήτη, οι οποίοι είναι ευτυχισμένοι. Η πραγματική ομορφιά βρίσκεται στα απλά πράγματα, κάτι που δυστυχώς ξεχνάμε» είπε, ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι, αν ήταν εκείνος υπουργός Τουρισμού στην Ελλάδα, βασική προτεραιότητά του θα ήταν να δώσει κίνητρα στις κινηματογραφικές βιομηχανίες να γυρίσουν ταινίες στη χώρα μας. Φυσικά δεν έλειψαν και οι αναφορές στην ευρωπαϊκή οικονομία και την πολιτική. «Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι τα αυστηρά μέτρα και οι φόροι είναι η λύση στα προβλήματα των λαών».

Στο πλευρό του βρισκόταν και ο Δανός σκηνοθέτης της ταινίας Μπίλε Ογκούστ, με τον οποίο ο Αϊρονς συνεργάζεται ξανά 20 χρόνια μετά «Το σπίτι των πνευμάτων». «Στόχος μου είναι οι ταινίες που γυρίζω να μιλούν κατευθείαν στις καρδιές των θεατών. Και πιστεύω ότι με αυτήν το κατάφερα» σχολίασε ο κ. Ογκούστ.

«Νυχτερινό τρένο για τη Λισαβόνα»

Το «Νυχτερινό τρένο για τη Λισαβόνα» είναι βασισμένο στο πολυδιαβασμένο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πασκάλ Μερσιέ, που συγκαταλέγεται στα πιο πετυχημένα γερμανόφωνα βιβλία των τελευταίων ετών. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον καθηγητή Λατινικών Ράιμουντ Γκρεγκόριους (Τζέρεμι Αϊρονς), έναν μοναχικό άνθρωπο. Εκείνος λοιπόν εγκαταλείπει ξαφνικά τη δουλειά του και παίρνει το πρώτο νυχτερινό τρένο για τη Λισαβόνα, απλώς και μόνο επειδή έτυχε να συναντήσει μια νεαρή γυναίκα στο ποτάμι έτοιμη ν’ αυτοκτονήσει και μαγεύτηκε ακούγοντάς τη να μιλάει πορτογαλικά. Ακολουθώντας τα ίχνη της, ο Ράιμουντ θα ανακαλύψει ένα τραγικό ερωτικό τρίγωνο, με φόντο το πιο σκοτεινό κομμάτι της πορτογαλικής ιστορίας. Χτες το βράδυ έγινε, παρουσία σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή, η προβολή της ταινίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του φεστιβάλ κινηματογράφου «Νύχτες Πρεμιέρας».

Γιώτα Βαζούρα

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα