Moody’s: Επαναξιολόγηση (;) μετά τον έλεγχο

Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεων του οίκου Moody’s για την πορεία του ΑΕΠ και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας προσβλέπει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ύστερα από τη χθεσινή συνάντηση στελεχών του οίκου αξιολόγησης με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Στουρνάρας παρουσίασε στο κλιμάκιο του Moody’s, επικεφαλής του οποίου ήταν η αναλύτρια του οίκου για την Ελλάδα Alpona Banerji, τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού και εστίασε στην ταχύτερη του αναμενομένου αποκλιμάκωση της ύφεσης.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι ο Moody’s θα προχωρήσει σύντομα σε δραστική αναθεώρηση των προβλέψεών του, οι οποίες υπολόγιζαν τη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας στο 5,3% φέτος και στο 4,2% το 2014, την ώρα που στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει με ύφεση 3,8% και το 2014 το ΑΕΠ θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 0,6%-1%.

Μετά την ολοκλήρωση του επικείμενου ελέγχου της τρόικας, η κυβέρνηση εκτιμά ότι ο Moody’s θα προχωρήσει σε αναβάθμιση και της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας μας. Σήμερα ο οίκος διατηρεί τη χώρα μας στην κατώτατη βαθμολογία («C»), ενώ οι οίκοι Fitch και Standard & Poor’s την έχουν βαθμολογήσει με «B-».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα