Σαμαράς με Προβόπουλο για τράπεζες, «κόκκινα» δάνεια και διεθνείς εξελίξεις

Δύο μέρες πριν από την έναρξη του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος πέρασε χθες την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στο τραπέζι τέθηκαν τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τεσσάρων συστημικών τραπεζικών ομίλων, τα οποία απασχολούν τις αρμόδιες ελληνικές και ευρωπαϊκές Αρχές, οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και η γενικότερη πορεία του κλάδου, το σημαντικό θέμα των «κόκκινων» δανείων και τα νέα stress tests των τραπεζών. Παράλληλα, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις σημαντικές εξελίξεις στο διεθνές νομισματικό πεδίο, όπως τις κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που ανακοίνωσε ότι δεν θα μειώσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων. Οι συγκεκριμένες αποφάσεις της Fed, σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο, αποτελούν μια θετική εξέλιξη για τις κεντρικές τράπεζες και τις αγορές.

Επίσης, μίλησαν για τη νέα διαγνωστική μελέτη της BlackRock, καθώς και τον απολογισμό της επίσκεψης του εκπροσώπου της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν Gert Jan Koopman στην Ελλάδα. Αυτός μάλιστα φέρεται ότι πρότεινε στο οικονομικό επιτελείο και στους τραπεζίτες μια πλειάδα αλλαγών για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ζητώντας μεταξύ άλλων από τις ελληνικές τράπεζες να καταθέσουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών και να επανασχεδιάσουν τη νέα βαλκανική πολιτική. Στη συνέχεια ο κ. Προβόπουλος αναμενόταν να έχει συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα