Η ΔΗΜ.ΑΡ. ψάχνει απελπισμένα «σωσίβιο» στον τρίτο (!) πόλο

Την ώρα που η ΔΗΜ.ΑΡ. συνεχίζει την κατιούσα και βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, όπως αποτυπώνεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, στην Αγίου Κωνσταντίνου, ύστερα και από την αποχώρησή τους από την κυβέρνηση, βρίσκονται σε αναζήτηση της κατάλληλης στρατηγικής με την οποία θα καταφέρουν να επιβιώσουν πολιτικά.

Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, όπως φάνηκε και κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σαββατοκύριακο, όπου για ακόμη μία φορά ο προβληματισμός και η εσωστρέφεια περίσσευαν. Τελικά έγινε δεκτή η εισήγηση του Φώτη Κουβέλη, κατά την οποία, για τη συγκρότηση του λεγόμενου τρίτου πολιτικού πόλου, καλούνται όλες οι δυνάμεις, οι κινήσεις και οι προσωπικότητες, προκειμένου να συνδράμουν, αρκεί να διαφοροποιούνται από την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική. Την ίδια στιγμή, από την άλλη, τα στελέχη της μειοψηφίας, σύμφωνα με κείμενο που κατέθεσαν για να συμπεριληφθεί στην πολιτική απόφαση, ζητούσαν να ξεκινήσει άμεσος διάλογος με όλες τις δυνάμεις χωρίς να υπάρξουν αποκλεισμοί και προϋποθέσεις.

Χαρακτηριστική είναι η στάση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος τόνισε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει και να βάλει τη σφραγίδα της στη συγκρότηση του τρίτου πόλου, της δημοκρατικής παράταξης, χωρίς αποκλεισμούς (ούτε του ΠΑΣΟΚ), αλλά προτείνοντας ένα τολμηρό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας. «Οποιος θέλει ακολουθεί ή αυτοαποκλείεται» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τα στελέχη να μη συνεχίσουν την «άγονη», όπως τη χαρακτήρισε, εσωκομματική συζήτηση για το αν ήταν σωστή ή λάθος η απόφαση για την αποχώρηση από την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης υποστήριξε ότι «η κυρίαρχη αφήγηση της απαρέγκλιτης εφαρμογής του Μνημονίου, με την οποία ταυτίστηκαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, δεν αποδεικνύεται η αποτελεσματική μέθοδος για έξοδο από την κρίση». Προανήγγειλε δε ότι το κόμμα του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου θα στηρίξει τους δημάρχους που στήριξε και στις προηγούμενες εκλογές. Η Κεντρική Επιτροπή προσδιόρισε για τα μέσα Δεκεμβρίου τη διεξαγωγή του 2ου Συνεδρίου του κόμματος και συγκρότησε την Επιτροπή Θέσεων καθώς και την Οργανωτική Επιτροπή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα