Το «Spiegel» φρόντισε τελικά για τη «μανούλα» (Ανγκελα)

«Η Μέρκελ ασχολείται με την πολιτική μόνο όταν είναι στη… δουλειά. Στο σπίτι της βαριέται τις πολιτικές συζητήσεις, ασχολείται μόνο με τη μαγειρική, με τον κήπο της και, αν έχει χρόνο, βλέπει τους αγώνες της Μπάγερν Μονάχου». Το μάλλον «κρύο» για το μεσογειακό χιούμορ ανέκδοτο συζητιέται συχνά το τελευταίο διάστημα στη Γερμανία, ακόμη και από τα ίδια τα στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU). Αλλωστε, οι επικοινωνιολόγοι του CDU κόπιασαν ιδιαίτερα, προκειμένου η Ανγκελα Μέρκελ να αποκτήσει το προσωνύμιο «μανούλα». Να παρουσιαστεί στο εκλογικό σώμα ως η γυναίκα της διπλανής πόρτας, που με προτεσταντική μεθοδικότητα κανονίζει «όπως πρέπει τα πάντα».

Εκτός από τη Μέρκελ, όμως, «μανούλα» στην προεκλογική -υπέρ της καγκελαρίου- προπαγάνδα ελάχιστες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στη Γερμανία αποδείχτηκε για ακόμη μία φορά το περιοδικό «Spiegel», το οποίο απροκάλυπτα τιτλοφορούσε άρθρο του με τη θέση «Η “μανούλα” ξέρει: Η Μέρκελ ξέρει καλύτερα αυτό που θέλουν οι Γερμανοί»!

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού, «η ειρωνεία στις εκλογές της Κυριακής είναι ότι η Μέρκελ δεν θα μπορέσει να εγγυηθεί για πολύ την ηρεμία» που τη διακατείχε και για την οποία την επέλεγαν οι ψηφοφόροι. «Υπάρχει μια σειρά από προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, προβλήματα όπως η κρίση στην ευρωζώνη, στην οποία συμπεριλαμβάνονται ζητήματα από την τραπεζική ενοποίηση μέχρι την παροχή νέου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα. Υπάρχουν όμως και προβλήματα στο εσωτερικό, στα οποία η καγκελάριος πρέπει άμεσα να δώσει λύσεις». Ομως το «Spiegel» τόνιζε το Σαββατοκύριακο, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ότι «οι Γερμανοί παραμένουν βέβαιοι ότι η “μανούλα” θα φροντίσει για όλα, άσχετα με το ποιος θα είναι τελικά ο κυβερνητικός εταίρος της».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα