«Αποκεφαλισμός» στρατηγών στην ΕΛ.ΑΣ.!

Μεθοδεύσεις και εκκαθαρίσεις στην κορυφή του Αστυνομικού Σώματος που θυμίζουν τις πρώτες μέρες της μεταπολίτευσης, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή επιχειρούσε να «εξαγνίσει» τον Στρατό και την Αστυνομία (από «σταγονίδια» της επταετίας), πραγματοποιούνται το τελευταίο εικοσιτετράωρο, με αφορμή την έρευνα για την «εξάπλωση» της Χρυσής Αυγής στην Αστυνομία.

Με μια αιφνιδιαστική ενέργεια χθες το μεσημέρι υποχρεώθηκαν σε παραίτηση («παραίτηση για προσωπικούς λόγους», όπως διατυπώθηκε κομψά) ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγος Απόστολος Κασκάνης. Στον πρώτο, ο οποίος προοριζόταν -κατά πληροφορίες- για επόμενος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. βάσει των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του, χρεώνεται ανοχή στα έκτροπα «παραστρατιωτικού αγήματος» μελών της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις στην Πηγάδα Μελιγαλά, αλλά και αβλεψία στα γεγονότα της Χαλκίδας. Στον δεύτερο χρεώνεται, κατά πληροφορίες, το γεγονός ότι την περασμένη Παρασκευή, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας – Βοιωτίας της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας «υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία περί όπλων (ρόπαλα κ.λπ.), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου».

Για την ίδια υπόθεση έχει ήδη διενεργηθεί ΕΔΕ και διερευνάται εάν υπάρχουν ευθύνες «για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά την αστυνομική έρευνα για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής (κοντάρια, ασπίδες, κράνη κ.λπ.). Με την ίδια απόφαση του υπουργείου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έως την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο διοικητής και ο αξιωματικός υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός-φρουρός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία τη νύχτα της προηγούμενης Παρασκευής.

Ο αντιστράτηγος Ι. Δικόπουλος και ο υποστράτηγος Απ. Κασκάνης «φυλούσαν Θερμοπύλες» όλο το καλοκαίρι σε Ρούμελη και Αιτωλοακαρνανία, αφού είχαν επωμιστεί στο αρχικό της στάδιο τη γιγαντιαία επιχείρηση του ανθρωποκυνηγητού των ένοπλων Αλβανών φυγάδων της παρέας του Μάριο Κόλα. Μάλιστα, είχαν επιτύχει την εξουδετέρωση τριών μελών της επικίνδυνης συμμορίας.

Η απομάκρυνσή τους έχει παγώσει το Σώμα της Αστυνομίας. Κάποιοι μέσα από την ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για «έκτακτες κρίσεις» και απομακρύνσεις «ανεπιθύμητων». Πάντως, γίνεται πια ξεκάθαρο ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιχειρεί την ανάθεση ηγετικών ευθυνών μόνο σε ανώτατους αξιωματικούς, στους οποίους έχει τυφλή εμπιστοσύνη η πολιτική και η φυσική ηγεσία.

Στο μεταξύ, προκειμένου να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα της έρευνας των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με «ενεργό συμμετοχή αστυνομικών στις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής» μετατέθηκαν σε άλλες υπηρεσίες οι εξής:

Ο υποστράτηγος, προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ο διοικητής και ο υποδιοικητής της ΕΚΑΜ, ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο προϊστάμενος του Τμήματος Οπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, ο επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ στο Κερατσίνι -τα μέλη της οποίας φέρεται ότι βρίσκονταν δίπλα σε άτομα που πετούσαν πέτρες στα πρόσφατα επεισόδια, χωρίς να συλλαμβάνονται-, ο διοικητής της Ομάδας ΔΕΛΤΑ και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας.

Σ.Χ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα