Νέο ρεσιτάλ από τον κύριο Νότη!

Συνεχίστηκε και χθες το ρεσιτάλ Νότη Μηταράκη περί δήθεν επενδύσεων στη χώρα, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης να δίνει ρέστα κατά τη διάρκεια πανηγυρικής εκδήλωσης με αφορμή τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν τον Απρίλιο του 2013 για την παροχή αδειών παραμονής (βίζα), πενταετούς διάρκειας, σε αγοραστές ακινήτων αξίας άνω των 250.000 ευρώ. Στο χθεσινό πανηγύρι συμμετείχε και ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Invest in Greece Στέφανος Ησαΐας, ο οποίος υποστήριξε ότι έχουν ήδη παραχωρηθεί 20 άδειες παραμονής σε πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης με βάση τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις. Βέβαια, σχεδόν όλες οι άδειες παραμονής εκδόθηκαν όχι για επενδυτές που ήρθαν τους τελευταίους μήνες, αλλά για ξένους που είχαν αγοράσει τα τελευταία χρόνια σπίτια στην Ελλάδα. Πρόκειται κυρίως για Ρώσους, Ουκρανούς, Αμερικανούς και Καναδούς οι οποίοι τα τελευταία χρόνια απέκτησαν εξοχικό στην Ελλάδα.

Για να φουσκώσουν ακόμα περισσότερο το μηδενικό τους έργο (μόνο ο κ. Μηταράκης θα μπορούσε να πιστέψει ότι σε πέντε μήνες από την ψήφιση του νόμου θα συνωστίζονται αγοραστές ακινήτων στα σύνορα…), ο υφυπουργός Ανάπτυξης και ο κ. Ησαΐας υποστήριξαν ότι ο οργανισμός Invest in Greece έχει δεχθεί περισσότερα από 300 ερωτήματα (όχι αιτήματα για επενδύσεις), η πλειονότητα των οποίων προέρχεται από την Ελλάδα! Πρόκειται πιθανώς για ξένους που έχουν ήδη αγοράσει σπίτι και προσπαθούν να αποφύγουν την πολύμηνη ταλαιπωρία για εξασφάλιση άδειας παραμονής, μέσω ένταξης στις ευεργετικές διατάξεις της νέας ρύθμισης. Ο διευθύνων σύμβουλος του Invest In Greece υποστήριξε ότι τα ερωτήματα από το εξωτερικό προέρχονται κυρίως από την Κίνα, την Ινδία, την Αίγυπτο, τη Λιβύη, ενώ οι Ρώσοι υπήκοοι χρησιμοποιούν συνήθως νομικούς εκπροσώπους.

Ο κ. Μηταράκης εμφανίστηκε, πάντως, να έχει άγχος για τα φυλλάδια που θα ενημερώσουν τους δυνητικούς επενδυτές για τις νέες δυνατότητες και θα κυκλοφορούν όχι μόνο στις διαδεδομένες γλώσσες, αγγλικά και γαλλικά, αλλά κυρίως στις γλώσσες των δυνητικών επενδυτών: κινεζικά, ρωσικά, αραβικά κ.λπ. «Επειδή το κόστος μετάφρασης και εκτύπωσης είναι σημαντικό, γι’ αυτόν τον λόγο επιμένω να γίνουν τα πράγματα σωστά από την αρχή, ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση το προωθητικό υλικό μας να είναι ξεπερασμένο πολύ γρήγορα» είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα