«Χρυσή Αυγή»: Οι πρώτες καταθέσεις

Πρόσωπα με εκ των έσω γνώση της δράσης της Χρυσής Αυγής έχουν δηλώσει πρόθυμα να καταθέσουν ενώπιον των δικαστικών αρχών, τη στιγμή που η προκαταρκτική εξέταση η οποία διενεργείται από τον Αρειο Πάγο διευρύνεται με εντολή της εισαγγελέως Ευτέρπης Κουτζαμάνη. Τα πρόσωπα αυτά σύντομα θα βρεθούν τετ α τετ με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, προκειμένου να καταθέσουν τα στοιχεία τους για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Ο εισαγγελέας ψάχνει στοιχεία για να στοιχειοθετήσει το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία (βρίσκονται στα χέρια της ανακρίτριας Πειραιά) που προκύπτουν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του τηλεφώνου του Γιώργου Ρουπακιά, έχουν ταυτοποιηθεί πέντε πρόσωπα, τα οποία θα κληθούν να καταθέσουν στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία, κατά πληροφορίες, έχουν πιθανολογούμενη ή εξόφθαλμη σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα, με συμπληρωματική παραγγελία της κυρίας Κουτζαμάνη ζητήθηκε από όλες τις Εισαγγελίες της χώρας να της διαβιβαστούν οι εκκρεμείς δικογραφίες που αφορούν έκνομες ενέργειες μελών ή βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι οποίες θα προστεθούν στον κατάλογο των 32 της «λίστας Δένδια». Ηδη στα χέρια του αντιεισαγγελέα κ. Βουρλιώτη έχει διαβιβαστεί αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, για την οποία έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον τρία πρόσωπα, που αναζητούνται.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απέστειλε, επίσης, στον Αρειο Πάγο νέα λίστα επιθέσεων που συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή, την οποία του ενεχείρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

Κομβικό σημείο για την εξέλιξη της έρευνας αποτελεί η ύπαρξη ή όχι κοινών προσώπων στις δικογραφίες που έχει στα χέρια του ο κ. Βουρλιώτης. Και χθες ο αντιεισαγγελέας συνέχισε με εντατικούς ρυθμούς την εξέταση μαρτύρων. Ενώπιόν του βρέθηκαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κομμάτων, η βουλευτής της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας και ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Βασίλης Οικονόμου και ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα