«Σεισμός» για τα εντός σχεδίου!

Βελτιώσεις που χειροτερεύουν τον φόρο για τα οικόπεδα εντός σχεδίου πόλεως επιφέρουν οι αλλαγές που έστειλε χθες, στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου διαλόγου, στο ΠΑΣΟΚ το υπουργείο Οικονομικών. Με βάση τα νέα στοιχεία, αυξάνεται σημαντικά ο φόρος ανά τετραγωνικό μέτρο που κινούνταν κλιμακωτά από 40 λεπτά έως 4 ευρώ. Η «βελτίωση» προβλέπει σοβαρή αύξηση, καθώς ξεκινάει από χαμηλότερα, δηλαδή τα από τα 2 λεπτά, και φτάνει τα 20 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές στη φορολόγηση των εντός σχεδίου οικοπέδων προβλέπουν μεταξύ άλλων τα εξής:

1. Καθιερώνεται νέα φορολογική κλίμακα αποτελούμενη από 25 κλιμάκια, ενώ το αρχικό σχέδιο προέβλεπε 20 κλιμάκια.

2. Ο φόρος ξεκινά από 2 λεπτά του ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και φτάνει έως τα 20 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για τα εντός σχεδίου οικόπεδα. Δηλαδή με το τελευταίο σχέδιο ο νέος φόρος:

-μειώνεται έως 95% για τα εντός σχεδίου οικόπεδα σε περιοχές με πολύ μικρή αντικειμενική αξία και πενταπλασιάζεται για τα οικόπεδα που βρίσκονται σε ακριβές περιοχές της χώρας.

-εκτοξεύεται στα 20 ευρώ το τ.μ. (ο ανώτατος συντελεστής) από 4 ευρώ το τ.μ. που ήταν σύμφωνα με το τελευταίο σενάριο.

3. Το πρώτο κλιμάκιο του αρχικού σχεδίου, που προέβλεπε συντελεστή φόρου 0,4 ευρώ ή 40 λεπτά του ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για μοναδιαία αξία γηπέδου από 1 ευρώ έως 20 ευρώ το τ.μ., σπάει σε πέντε κλιμάκια.

Ειδικότερα:

– Για τα οικόπεδα μοναδιαίας αξίας από 0,01 έως 2 ευρώ το τ.μ. εφαρμόζεται συντελεστής 0,02 ευρώ/τ.μ.

– Για τα οικόπεδα μοναδιαίας αξίας πάνω από 2 έως 4 ευρώ το τετραγωνικό ορίζεται συντελεστής φόρου 0,07 ευρώ/τ.μ.

– Για τα οικόπεδα μοναδιαίας αξίας πάνω από 4 έως 6 ευρώ το τετραγωνικό εφαρμόζεται συντελεστής φόρου 0,15 ευρώ/τ.μ.

– Για τα οικόπεδα μοναδιαίας αξίας πάνω από 6 έως 10 ευρώ το τ.μ. ο συντελεστής φόρου διαμορφώνεται στο 0,25 ευρώ το τ.μ.

Στέλιος Κράλογλου

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα