Τα «αστέρια» της Σούπερ Λίγκας

Αυτή ήταν μια δυνατή εκκίνηση της Super League, με τα 86 γκολ στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Παρά το απότομο «ξεφούσκωμα» της 5ης (με τα 12 τέρματα), οι παίκτες που τραβάνε πάντως τις ομάδες από το χέρι ήδη ξεχωρίζουν και αυτή σίγουρα είναι η πρώτη φορά, έπειτα από πολλά χρόνια, που το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πρωταγωνιστές τόσο νωρίς, πριν καλά καλά ξεκαθαρίσουν οι βαθμολογικές αποστάσεις και οι στόχοι γίνουν πιο συγκεκριμένοι, επομένως και οι ρόλοι των παικτών. Τα αστέρια, όπως τα αποκαλούμε στο Champions League, υπάρχουν λοιπόν και εντός συνόρων, με εξαιρετικές παραστάσεις στο «καλημέρα» της δικής μας Λίγκας.

1) Οπως ο Βάις στον Ολυμπιακό! Η πιο δυνατή από τις κινήσεις των «ερυθρολεύκων» ήταν ο Σαβιόλα, όμως ο Σλοβάκος κερδίζει τις εντυπώσεις άνευ αντιπάλου. Κακός με την Καλλονή, εκτός με τον Ατρόμητο, από κει και πέρα όμως ανέλαβε τη θέση του οδηγού για τους πρωταθλητές. Με γεμάτο «ρεπερτόριο», με πάσες, γκολ, ταχύτητα στην ντρίμπλα και ομαδικότητα.

2) Στον ΠΑΟΚ ήταν ηχηρή -και απεδείχθη τέτοια- η μεταγραφή του Στοχ. Οσο κι αν προσπαθεί να κλέψει τη δόξα του ο Βούκιτς, ο Σλοβάκος ξεκίνησε εκκωφαντικά στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

3) Στη Μυτιλήνη η εξαιρετική πορεία της Καλλονής έχει πολλές και διαφορετικές θετικές απαντήσεις, όπως ο κόουτς Μαντζουράκης. Εντός γηπέδου πάντως αυτές είναι ξεκάθαρες και μάλιστα δύσκολο να διαχωριστούν. Ο Μανούσος και ο Σιδεράκης διεκδικούν την πρώτη θέση, με τον έναν να οδηγεί την επίθεση και τον άλλο να βάζει λουκέτο στην εστία.

4) Στον Παναθηναϊκό μπορεί να αποδειχθούν πιο σημαντικοί ο Μπεργκ κι ο Πράνιτς. Αυτή τη στιγμή πάντως η ατραξιόν, μόλις με δύο συμμετοχές, είναι ο Ατζαγκούν! Παίζει με τη «μία» και είναι απρόβλεπτος, αφού έχει ντρίμπλα και διείσδυση, δίνοντας ποικιλία στο μονότονο παιχνίδι των «πρασίνων».

5) Στα Γιάννινα εμφανίζεται κάθε σεζόν μια νέα έκπληξη. Μετά τον Ντε Βινσέντι ο Κριστιάν Τσάβες «ζωγραφίζει» κάθε αγωνιστική για τους Ηπειρώτες. Ο Αργεντινό,ς που δεν στάθηκε στη Νάπολι, κάνει τη διαφορά με δύναμη, τεχνική, πάσα και γκολ.

6) Στο Περιστέρι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μάλλον δεν θα πετύχει περισσότερα γκολ από τον Ναπολεόνι, από τις μεταγραφές όμως είναι ο πιο αξιοπρόσεκτος. Σκοράρει, πασάρει, μαρκάρει. Ο μόνος με «χιλιόμετρα» πρωταθλητισμού.

7) Στην Κρήτη το μεγάλο «μπαμ» έκανε ο Σιμάο Μάρκος Αντόνιο, δηλαδή ο «μπαμ μπαμ»! Ο 23χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός ξεκίνησε στην πρεμιέρα κόντρα στον Ατρόμητο απροετοίμαστος, παρ’ όλα αυτά κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Και από τότε συνεχίζει.

8) Οπως κι ο Χρήστος Αραβίδης στη Νέα Σμύρνη, τον οποίο πάντοτε οδηγεί το απίστευτο ένστικτο του γκολ. Τέσσερα έχει μετρήσει έως τώρα, συμβαδίζοντας με τον επίσης αξιοπρόσεκτο και «κίνδυνο- θάνατο» εντός περιοχής Σέρβο Μρντάκοβιτς της Βέροιας στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα.

Η συνέχεια υπόσχεται κι άλλους πρωταγωνιστές…

Αντώνης Κατσαρός

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα